Capturant identitats

Posted on març 11, 2014 
Filed Under educació, fotografia

capturant_identitats

Som a punt de tancar el segon trimestre i arriben puntuals com vent de març, les sessions d’avaluació. I a secundària, independentment dels resultats, es tornen a posar de manifest, els tics propis i les diferències sustancials amb altres etapes educatives. A escolagavina cada avaluació esdevé un punt i seguit per, també, avaluar les conseqüències de la nostra tasca docent. Treballem amb una etapa ben difícil, no exenta de particualritats complexes que sovint tenen a veure amb qüestions exteriors sobre les quals es difícil incidir. Però aquestes qüestions ni són refugi ni excusa i si l’entorn canvia, ens pertoca a nosaltres pensar les fòrmules per donar resposta. Així, pensem idees per continuar obrint la secundària a noves maneres, propostes, reflexions, entusiasmes… I no utilitzem el verb per casualitat, doncs pensem que precisament, hem d’obrir les parets de l’institut i els horitzons de la nostra acció educativa. A 400 colps, continuem explorant a la xarxa en la recerca d’experiències, propostes, que poden esdevindre referents més que vàlids per a tals propòsits.

Hui us presentem un altre projecte coordinat pels Serveis Educatius de la Filmoteca: es tracta de “Capturant Identitats” (Capturing Identities), una iniciativa duta a terme per un grup d’alumnes de 4t d’ESO de l’INS Miquel Tarradell,  al barri del Raval de Barcelona, i un altre grup de joves del barri de Gàlata, al centre d’Istambul, vinculat a la Photography Foundation.

El projecte pretén fer èmfasi en el valor de la imatge per expressar emocions, mitjançant una sèrie d’intercanvis de fotografies i textos que reflexionen entorn el concepte de la identitat. Els participants van començar a treballar l’octubre passat, i acabaran presentant una exposició paral.lela a Barcelona i Istambul el proper mes de juny. Si voleu seguir el dia a dia del projecte podeu fer-ho al seu bloc.

Capturing identities: tracing self-perception and assumptions through image” és un projecte finançat per TANDEM, un programa de coproducció de projectes culturals i d’intercanvi de gestors culturals que aporta finançament per impulsar l’establiment de col·laboracions entre organitzacions culturals de Turquia i la UE.  El programa facilita el marc per a la coproducció d’un projecte comú de llarga durada, i per a una estada de treball (work placement) dels gestors culturals en ambdues organitzacions per implementar el projecte i conèixer les dinàmiques de treball respectives. Paral·lelament, forma part d’ “Apadrina el teu equipament cultural“, una proposta de la Fundació Tot Raval  que impulsa les col·laboracions de llarga durada entre les institucions culturals i els centres educatius del barri del Raval.

Per a prendre bona nota.

Comentaris

Leave a Reply