Cinema d’Avantguarda (?) a Alcoi

Posted on febrer 25, 2009 
Filed Under cinema, festivals

Ahir es va posar en marxa i fins el proper 28, un nou festival de cinema. Es tracta del I Festival de Cinema d’Avantguarda d’Alcoi. “Antes de morir piensa en mi” de Raúl Hernández Castro, “No me pidas que te bese porque te besaré” d’Albert Espinosa, “25 kilates” de Patxi Amezcua, “3:19″ de Dany Saadia, “Prime Time” de Luis Calvo i “Intrusos en Manasés” de Juan Carlos Claver, són les sis obres que l’ajuntament de la ciutat ha triat per conformar la secció oficial. El festival culminarà amb el lliurament del primer premi el dia 26, on es retrà homenatge a l’actor Sancho Gràcia. Les obres seleccionades es caracteritzen per ser òperes primes del respectius directors i totes seran estrenades a Alcoi. Després caldrà constatar i valorar si les propostes resulten estar realment a l’avantguarda en algun dels àmbits cinematogràfics. Nosaltres celebrem la creació d’un nou event que pretén donar impuls a la creativitat cinematogràfica especialment dels joves directors. Però al mateix temps creiem que el festival neix coix. Ens resulta difícil encaixar el concpete d’avanguarda amb el fet que el valencià siga obviat, disortidament una vegada més, en tots els continguts textuals i gràfics del festival. És un gest modern (casual?) obviar la llengua en un festival a la ciutat d’Alcoi dedicat a la narrativa cinematogràfica?

avantguarda: 2. fig. en un moviment, grups dels precursors o dels
qui sostenen la tendència més avançada.

http://www.cinevanguardia.com/

Comentaris

One Response to “Cinema d’Avantguarda (?) a Alcoi”

  1. Paco López on febrer 25th, 2009 10:23 pm

    Felicitats per l’interrogant al títol.
    Jo també em preguntava, en rebre la informació, de quina mena d’avantguarda es tractava i pr això no vaig fer cap apunt per a LLIMA. Vaig pensar “no serà “modernor” el quevolen dir perquè avanguarda per a mi és trencament, compromís ( amb la llengua i amb el país i venint d’Alcoi encara més, no?)

Leave a Reply