Tirant de mice: “Nàufrags”

Posted on febrer 17, 2014 
Filed Under cinema, educació, Premis Tirant

tirant_de_mice

Tot va començar el 28 d’octubre de 2011, un dia a classe vam estar veient diferents vídeos de “darrere de les càmeres” d’una pel·lícula. La nostra mestra Rosana i Julio ens van preguntar si ens agradava el cinema i què opinàvem en quant a la complexitat de fer una pel·lícula. Tots ens vam sorprendre quan els nostres mestres ens preguntaren si ens agradaria fer-ne una. Evidentment els vam dir que sí. En eixe moment va començar el gran repte, aconseguir realitzar una pel·lícula sense tindre idea de com fer-la. Julio i Rosana van començar a buscar gent que ens poguera ensenyar, orientar, guiar i que ens transmetera la seua experiència. Per la nostra classe va passar un director de cinema, un director de fotografia, un fotògraf, una productora i una experta en efectes especials. Al mateix temps vam començar a elaborar el guió del nostre curtmetratge.

naufrags

Va ser un procés llarg i costos però que finalment va tindre un gran premi. No podríem tindre millor recompensa al nostre treball que poder rodar el nostre curtmetratge, Nàufrags. Finalment va arribar el dia que tots esperàvem, anem a gravar!  El rodatge es va fer en dos dies, el 6 i el 7 de juny. El dia 6 vam rodar al port esportiu de Benicarló i a la mar en una embarcació recreativa, el dia 7 vam anar a la platja per a gravar com si estigueren en una illa perduda. El rodatge va ser molt divertit. Després vingué un llarg procés d’edició, donar sentit a tot allò que havíem gravat, afegir música, efectes, un títol, crèdits…  Finalment eixe gran repte, aparentment quasi impossible es va fer realitat. Tant alumnes com mestres pensem que ha sigut una experiència que mai oblidarem.

Una classe de cine
CEIP Ángel Esteban. Benicarló)

Comentaris

One Response to “Tirant de mice: “Nàufrags””

  1. Premis Tirant de mice: palmarés : 400 colps on febrer 28th, 2014 6:48 pm

    [...] Cuadernos de Pedagogia Nàufrags, del CEIP Àngel Esteban, de Benicarló (Baix [...]

Leave a Reply