Cinema en V.O. a l’IES Escola Gavina: Frankenstein

Posted on gener 23, 2009 
Filed Under cinema

Avui divendres al Cinema en V.O. de l’Escola Gavina acabarà de projectar-se la pel·lícula “Frankenstein”. Es projecta en la seua primera versió, aquella que l’any 1931 va dirigir James Whale en una excel·lent adaptació cinematogràfica de la pertorbadora i magnífica novel·la de Mary Shelley “Frankenstein o el modern prometeu”. En el primer dia de projecció l’assistència es va incrementar respecte d’altres pel·lícules i puguérem viure moments de gran emoció i d’alt impacte visual. La pel·lícula no deixa de tenir relació amb el tema triat aquest curs a l’escola, Mites, herois i llegendes, al voltant del qual giren diverses propostes i activitats programades tal com el calendari de l’escola, les carnestoltes o molt especialment la setmana temàtica de la primavera. Tant al cel·luloide com en paper imprés les obres són altament recomanables per estudiants de secundària. Es mostra entre altres qüestions d’ordre moral, el cost elevat que té assumir la pretensió de situar-se en el pla de Déu a l’apropiar-se del poder d’otorgar la vida. Tema aquest que ni molt menys és alié a certs desafiaments que afronta la ciència actual. És evident la referència al mite de Prometeu al mateix temps que Frankenstein i en la seua pell l’actor Boris Karloff es tornen mites del cinema. Amb un llenguatge visual de tall expressionista quan no poètic i una actuació sobrecollidora se’ns apropa amb tendresa a una criatura que no té consciència del bé i del mal i que no pot dominar els seus impulsos.

Comentaris

2 Responses to “Cinema en V.O. a l’IES Escola Gavina: Frankenstein”

  1. wedding suits on juny 4th, 2012 10:01 am

    stand up for sth

  2. Marcia Polidore on juliol 31st, 2012 2:06 am

    Vancouver led lighting store, Address: Vancouver Led Lighting store #41 – 1755 E Broadway, Vancouver, BC V5N 1W2 Telephone: 604-783-7668

Leave a Reply