The Story of Film: An Odissey

Posted on gener 27, 2014 
Filed Under cinema, recursos

Una de recursos per començar la setmana. Categoria per cert més que necessària pensant especialment en el professorat (preparem l’encontre a la mice) però de la qual hem publicat ben poc. Ara, és possible veure on -line, via Filmin en concret, The Story of Film: An Odyssey “una orgia d’història cinematogràfica de 15 hores de durada” segons Indiewire, “un semestre d’estudis cinematogràfics en 15 intensos episodis” segons New York Times. També la més completa revisió de la Història del Cinema realitzada en els últims anys segons tot aquell que l’ha pogut descobrir i gaudir. The Story of Film: An Odyssey explica l’èpica història sobre l’evolució del cinema com mai ningú l’ha explicada, a través d’una apassionant mirada, alhora global i personal, que recorre els més de 100 anys d’història del cinema de forma rigorosa i absolutament imaginativa, partint des d’un prisma reveladorament insòlit que repassa fites, descobreix cinematografies exòtiques, i estableix relacions entre autors de totes les èpoques .

Ha estat emesa amb èxit d’audiència al Regne Unit a través de Channel 4, així com estrenada íntegrament en l’últim Festival de Toronto, o projectada fa tot just unes setmanes al MoMa de Nova York. Aclamada per mitjans com el New York Times, comparada temàticament a les “Histoire(s) du Cinema” de Jean Luc Godard , el prestigiós crític, historiadar i cineasta Mark Cousins​​, aborda la història del cinema des de la seua creació fins els nostres dies, a través de 15 episodis i centenars de fragments cinematogràfics. Des de la creació del cinema fins a l’últim blockbuster cinematogràfic, en ells trobem desenes d’entrevistes amb els principals mestres cinematogràfics del nostre temps (David Lynch, Martin Scorsese, Gus van Sant, Terence Davies, Lars Von Trier, Wim Wenders, Tsai Ming Liang, Samira Makhmalbaf, Ken Loach, Baz Lhurmann, Jane Campion, Jean – Michel Frodon, Claire Denis, Stanley Donen, Bernardo Bertolucci, Claudia Cardinalle… ).

La coneixeu? teniu referències? pot ser ja ocupa un lugar en alguna vídeoteca d’esocla… ja sabeu que podeu fer-nos arribar els vostres comentaris. Per què no, a més, anar pensant la possibilitat de generar xarxa entre el professorat per comaprtir recursos. Seguim!

Comentaris

Leave a Reply