Els 400 anys

Posted on desembre 9, 2013 
Filed Under cinema

Obrim la setmana amb un nou projecte crowdfunding que, inevitablement, a primer colp d’ull ens ha fet gràcia pel nom, però que mirat detingudament hem pogut esbrinar la profunditat i l’interés del mateix. Elisenda Trilla i Samuel Sebastian, realitzadora i productor respectivament, es posen en contacte amb nosaltres perquè pugam informar del seu projecte Els 400 anys, un documental de Nezvanova produït conjuntament amb l’ ONG Amics de la Gent GranEls 400 anys és una eina pensada, en llenguatge cinematogràfic, per a sensibilitzar la societat sobre la soledat no desitjada que pateixen moltes persones grans hui en dia.

Des del 27 de novembre han iniciat una campanya de microfinançament per ajudar a finalitzar el rodatge i el muntatge del documental amb estrena prevista a la primavera de 2014. El diari ARA els ha ofert la seua edició online com a plataforma on difondre part d’aquesta iniciativa i a la seua pàgina podreu trobar en forma de càpsules xicotetes històries extretes del que han rodat fins l’actualitat. A més també es poden visionar altres vídeos que no apareixeran a la proposta final però que ajuden a arrodonir un projecte considerat també transmèdia, i que compta amb la participació d’altres iniciatives com el  blog d’històries de vida Pàgines Viscudes,  la col·laboració d’experts que responent a qüestions sobre l’envelliment o, un catàleg d’iniciatives socials conduïdes per persones grans. La proposta la trobareu àmpliament detallada en aquest enllaç.

Pot ser ens veiem una mica desbordats pel nombre d’iniciatives a les quals ens agradaria donar suport econòmic; cadascú haurà de trobar els seus límits. Sí és significatiu que la proliferació d’aquest tipus de propostes evidencia canvis de pes en el marc cultural i si bé inicialment les propostes ens entusiasmen, creiem que cal un anàlisi més detingut de la situació. Així que per a la reflexió, tornem a recomanar la lectura d’aquest article. Siga com siga seguirem colpejant 400 anys o més.

Comentaris

Leave a Reply