CCC: Cinema Ciutadà Compromés

Posted on desembre 5, 2013 
Filed Under cinema

ccc_01

Just després de posar en marxa el nostre procés de recerca d’un equip de redacció-realització entre l’alumnat, el nostre company José Igancio Pastor, president d’ACICOM · Associació Ciutadania i Comunicació, ens informa d’aquesta proposta amb la qual compartim de ple els objectius. I és que entre les finalitats nuclears d’ACICOM (Associació Ciutadania i Comunicació) està la millora de la dieta mediàtica dels valencians i les valencianes. En aquest sentit, l’associació vol potenciar els projectes audiovisuals nascuts al sí de la ciutadania i que aconsegueixen el seu suport. L’audiovisual valencià, en general, i el cinema social especialment, troba molts entrebancs a l’hora tant de la producció i realització com de la seua distribució. Es tracta d’un mercat reduït i sense vies desenvolupades per aplegar al gran públic. La ciutadania té molt poques opcions de visionar i gaudir obres d’interés fetes al País Valencià, que ajuden a un conformar opinions i gaudir des d’un esperit crític.

CCC: Cinema Ciutadà Compromés és una cicle o mostra de produccions audiovisuals valencianes que tenen en comú haver estat possibles, gràcies al suport i el compromís de la ciutadania. Projectes que s’han realitzat amb la participació activa d’associacions, col·lectius i persones, que s’han finançat amb l’ajuda de sistemes de micromecenatge i que generalment tracten temes relacionats amb temàtica social, política, econòmica, mediambiental, etc. Es tracta de la participació ciutadana en la seua realització, bé amb fòrmules de finançament participatiu com el micromecenatge, bé en la seua pròpia realització aportant treball, idees, implicació, etc. Són objectius propis de la mostra:

• Donar a conèixer i facilitar la difusió d’aquestes produccions audiovisuals que han segut recolzades per un ample ventall de persones.
• Aglutinar les produccions per afavorir-ne la distribució i promoció en xarxes d’exhibició alternatives al sistema comercial.
• Posar en valor aquestes obres pel seu contingut social, artístic i col·lectiu.
• Potenciar l’exhibició de produccions audiovisuals en valencià.
• Facilitar la creació de noves pantalles d’exhibició per a produccions audiovisuals valencianes.
• Generar propostes culturals i socials a partir de les produccions audiovisuals.

Les activitats s’inicien amb l’exhibició d’obres audiovisuals valencianes, que tenen en comú haver estat possibles gràcies al suport i el compromís de la ciutadania, amb l’objectiu d’iniciar una xarxa estable de difusió del cinema social i compromès amb la nostra societat. Les primeres projeccions i sessions tindran lloc al CCC Octubre, en desembre de 2013, gràcies a la col·laboració d’Acció Cultural del País Valencià; però qualsevol col·lectiu i organització pot fer seu el projecte i poc a poc s’aniran estenent les projeccions al llarg de tot el país. El promer dimarts 1o tindrà lloc el primer programa del qual podeu consultar el contingut i les projeccions als següents enllaços:

programa
http://www.acicom.org/blog/2013/12/03/ccc-cinema-ciutada-compromes-inici-del-cicle-dia-10-de-decembre-de-2013/#sthash.EqXZOjuj.dpuf
https://www.facebook.com/events/609865435738277

 

Comentaris

Leave a Reply