Mostra Viva

Posted on octubre 29, 2013 
Filed Under cinema, festivals

L’economia ha invaït pràcticament tots els segments de la nostra vida i en temps de crisi allò que no s’alinea amb interessos purament econòmics ha resultat malmés, devastat. I els festivals de cinema, com a mostra de cultura, són bona mostra d’aquesta qüestió. Tan mateix açò ha fet revifar esforços comuns de manera que paral·lelament han sorgit propostes alternatives de gran interés. La Mostra del Cinema del Mediterrani va patir una aniquil·ació programada, primerament en un procés d’accelerada desnaturalització i finalment eliminada sense cap rubor. Ara, més que de les cendres del cartamen anterior, de l’esperit inicial sorgeix Mostra Viva. Mostra Viva és una iniciativa ciutadana independent, oberta i compromesa amb el valors de la llibertat i la justicia. Neix per a recolzar la cultura i el cinema valencià, espanyol, europeu i mediterrani. Es nodreix de l’esperit del 80′s que, amb la Mostra de València, feren de València un punt de referència dels pobles de la mediterrània.

Es celebrarà del 31 d’octubre al 3 de novembre a València , organitzada per l’associació ciutadana Mostra Viva, en col·laboració amb el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Comptarà amb quatre escenaris oficials: La Nau, SGAE, Octubre CCC i el Jardí Botànic. Les altres subseus estaran repartides fonamentalment pels barris de Russafa, el Carme i Benimaclet en locals d’oci, galeries o restaurants, que s’han adherit al festival, que projectarà 60 pel·lícules, amb l’entrada gratuïta. Els 60 films s’agruparan en cinc seccions : Homenatges Mostra, Mostra de Mostres, Dones del Mediterrani, Premis Lux i Cinema Àrab. A més es rendirà homenatge a cineastes que han tingut una estreta relació amb la Mostra com Carles Mira, Ovidi Montllor, Costa-Gavras, David Trueba, Goran Paskaljevic i Pablo Llorens. També A La Nau estan programades tres taules rodones relacionades amb el cinema: Dones del Mediterrani, Cinema Valencià i Premis Europeus Lux.

Al claustre del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, els dies 1 i 2 de novembre a les 20:30 h. se celebrarà la Trobada Viva / Música del Mediterrani, amb les actuacions de músics de renom de lescena valenciana. Poesia Viva del Mediterrani serà un altre espai temàtic i les nits dels dies 1 i 2 al Claustre de La Nau participaran els poetes de primera línia. A l’espai Mostra Viva / fotografia i art s’ha programat una taula rodona el dissabte dia 2 de novembre a La Nau. Octubre Centre de Cultura Contemporània acollirà l’exposició Fotoperiodistes a Mostra Viva (1980.1989). Per últim, durant aquests dies, a l’espai Ciutadania Viva gastronomia i cultura del Mediterrani , s’han organitzat rutes per la València francesa, àrab, jueva, republicana, grafit, del malbaratament…  i als barris de València, els locals d’oci, teatres, galeries d’art i restaurants han programat música, projeccions, teatre, exposicions i gastronomia, amb sabor mediterrani sota el segell Jo també sóc Mostra Viva. Totes les activitats que es desenvoluparan a les seus oficials seran gratuïtes.

@MostraViva

Comentaris

Leave a Reply