Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual

Posted on octubre 27, 2013 
Filed Under cinema

patrimoni

Preservar el nostre Patrimoni Audiovisual per a les futures generacions és el lema de la celebració del Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual que enguany es celebra hui, dia 27 i darrer diumenge d’octubre.

Els enregistraments de so i d’imaginis en moviment són suports molt vulnerables a causa d’una sèrie de factors com l’abandonament, deteriorament natural i obsolescència tecnològica. A través del dia mundial del patrimoni audiovisual, la UNESCO busca sensibilitzar el públic sobre la importància de la seua preservació. Així, anima a totes les persones de tots els llocs del món a participar en la celebració exposant les seues valuoses col·leccions de manera que les presents i futures generacions puguen gaudir dels tresors del nostre patrimoni audiovisual. Cada vegada són més nombrosos els arxius de tot el món que celebren aquest dia amb activitats destinades a conscienciar sobre la fragilitat i la vulnerabilitat d’aquest patrimoni, alhora que reten homenatge a la tasca de les institucions que han ajudat a protegir-lo.

La Filmoteca Valenciana ha dedica un programa al cineasta Georges Méliès, pare del cinema de ficció i autèntic innovador de la tecnologia cinematogràfica en els seus orígens. En aquesta ocasió, es projecta per primera vegada a València la còpia acolorida de la pel·lícula, que es va presentar al festival de Cannes de 2011. A més, el documental El viatge extraordinari, del mateix any, ens narra com es va filmar la pel·lícula, com es va dur a terme el seu acolorit a mà en fàbriques on treballaven fins a 300 dones i, finalment, la fascinant història de la recuperació i restauració d’aquesta joia del cinema. El programa inclou, també, el curt restaurat pel seu Arxiu Fílmic a 1993, L’Oeuf du sorcier, i la còpia en color de Le Chevalier mystère recuperada recentment per la Filmoteca Basca. Hui, la sessió serà a les 20.00 h.

Comentaris

One Response to “Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual”

  1. Taula rodona : 400 colps on octubre 28th, 2013 5:10 pm

    [...] 27 d’octubre sigué, tal i com ha vàrem informar, el Dia mundial del patrimoni audiovisual. Doncs amb aquest motiu,  ACICOM (Associació Ciutadania [...]

Leave a Reply