Manifest d’UCEV: suport a la vaga d’ensenyament

Posted on octubre 23, 2013 
Filed Under educació

verd

La Unió de Cooperatives d’Ensenyament Valencianes (UCEV) manifesta públicament el seu suport a la vaga convocada pel proper 24 d’octubre en contra de la LOMQE i les polítiques de retallades en l’àmbit social i cultural amb especial incidència en educació.  El “suposat” diàleg al voltant de la LOMQE ens ofereix com a resultat una proposta de llei encara més dolenta que la de partida. Al seu pas per les Corts i després de múltiples compareixences davant la comissió d’Educació del propi Congrés dels Diputats, la proposta s’ha endurit envers els posicionaments socialment més reaccionaris. Les fórmules proposades no són, al nostre parer, les adients en el moment actual. El sistema requereix una mirada transformadora que comprometa la comunitat educativa en l’èxit de tots i totes, els que més poden i els que menys. No podem tornar al passat com si res no haguera succeït. Necessitem mirades noves, projectes nous, confiança i suport als equips professionals que cada dia en cada centre lluitem pel futur de cadascun dels nostres alumnes. Necessitem no viure en les “veritats” d’alguns per poder construir la societat que ens cal, integrant les diferències i assumint la incertesa d’una complexitat creixent que tantes voltes ens supera. Hem de crear projectes capaços d’adaptar-se a cada necessitat, a cada persona… ja no caben propostes monolítiques al servei de les quals triar l’alumnat adient. No es pot fer més amb menys, cada retallada en ajudes, recursos i programes és un pas enrere; cada llei no debatuda, cada instrucció no compartida i consensuada, una oportunitat perduda. Proposem la retirada de la LOMQE, el disseny d’un nou procés de reflexió i l’establiment d’una negociació sincera entre els diferents agents socials. Fem una crida pública a tots els treballadors i treballadores de l’ensenyament, a l’alumnat i a les seues famílies, així com a la societat en general per aconseguir aquest nou punt de partida.

Consell Rector UCEV

Comentaris

Leave a Reply