L’arxiu LIFE a Google

Posted on novembre 28, 2008 
Filed Under fotografia

El grup de premsa Time va anunciar la setmana passada una de les notícies més esperades dels últims anys en la xarxa: els arxius de la revista LIFE estaran disponibles per a tots els usuaris a un només un clic. Moltes de les fotografies convertides en referents i icones mediàtiques i culturals del segle XX passen així a formar part de l’ús i gaudi col·lectiu, al cap i a la fi un dels objectius de la democratització de la blogosfera. Imatges de tots els àmbits de la vida social i que conformen la història gràfica de tot un imaginari col·lectiu constitueixen un valuós arxiu de 10 milions d’imatges de les quals ara per ara són en línia un 10%. Les fotografies, de gran resolució, ofereixen un amplíssim recorregut pels principals moments d’aquests últims dos segles d’història, des de l’òptica nord-americana. Cada fotografia disposa de pàgina pròpia on se’n descriu el contingut i s’hi detalla el nom del fotògraf, la localització i la data en què es va fer. Segons el grup de comunicació el 97% de les imatges encara no havien sigut publicades. Els internautes, a més, podem valorar les imatges i fins i tot comprar-ne còpies impreses.

Ens troben davant un nou i explèndid recurs per als mestres d’àrees com història o educació plàstica i visual. Life, your world in pictures.

http://images.google.com/hosted/life

http://www.life.com/Life/

Comentaris

2 Responses to “L’arxiu LIFE a Google”

  1. horn rimmed glass on febrer 17th, 2012 1:23 am

    Take care!.

  2. English Slut on març 28th, 2012 11:03 pm

    Real wonderful information can be found on weblog.

Leave a Reply