Un any en 365 segons

Posted on juny 20, 2013 
Filed Under fotografia, video

El 13 juny 2012 Guillem Clua va començar a documentar el seu últim any dels trenta que en té d’una manera diferent. Es va proposar gravar un vídeo d’un segon de durada cada dia fins arribar al seu següent aniversari. Així, el resultat és L’últim any de la meva vida. En 365 segons. Guillem ha estat considerat per part de la crítica especialitzada com una de les veus més innovadores i versàtils del teatre català actual i forma part d’una nova generació de creadors nascuts als anys setanta que estan transformant el panorama teatral de Barcelona amb les seues creacions.

L’augment de les possibiliats amb els nous dispositius mòbils i l’aparició d’aplicacions com Everyday ha provocat la proliferació de vídeos semblants que van des de fotografiar-se durant deu anys cada dia a les nou i nou del matí o com va fer la retratista Cory McLeod fotografiant el seu fill durant 21 anys. Més enllà del valor que li pugam atorguar a aquestes peces, sí ens fan pensar d’un costat en les possibilitats de condensació del temps en la nova narrativa mediàtica i d’altre amb la seua capacitat de difusió. A més pensem que pot inspirar propostes d’estiu inclús per aquells alumnes que ja sabem tindran alguna assigantura que recuperar al setembre. Fes una foto cada dia del estiu, tria la teua foto diària i acompanya-la d’un text senzill. Així mitjançant la competència digital es pot treballar també la competència lingüística sovint denostada precisament per aquells que més necessiten assolir-la. Algú ho provarà?.

Comentaris

Leave a Reply