Bleda i Rosa guardonats

Posted on novembre 21, 2008 
Filed Under fotografia

Els fotògrafs Maria Bleda (Castelló, 1969) i José Maria Rosa (Albacete, 1970) van ser guardonats ahir mateix amb el Premi Nacional de Fotografia que atorga anualment el Ministeri de Cultura, dotat amb 30.000 euros. El jurat ha considerat que l’equip format per aquests dos fotògrafs “representen la renovació d’un dels fundaments del mitjà fotogràfic, la fotografia documental, mitjançant una profunda relació entre memòria, espai i imatge”. Titulats de l’Escola d’Arts Aplicades i Disseny de València, Bleda i Rosa desenvolupen la seua activitat entre la ciutat de València i Londres. Al llarg de la seua trajectòria han exposat a diverses fires d’art com ARCO, Paris Photo, Balelatina Basel, Arte Lisboa i Art Chicago; han rebut nombrosos premis, i han situat les seues obres a museus com el Reina Sofia, el MUSAC de Lleó o el Centro Galego de Arte Contemporaneo, entre d’altres. L’equip Bleda i Rosa tenen com a objectiu fotografiar els marges de la memòria i el temps en el qual transiten els paisatges de la infantesa, de la Història o de l’origen de l’home, segons explica la fotògrafa castellonenca Maria Bleda. “Treballem sempre amb l’objectiu d’acostar-nos a les coses que ens interessen. Hi ha conceptes bàsics en la història, amb majúscules i minúscules, en la memòria, el pas del temps, amb el registre del temps… sempre amb diferents nivells d’interès o profunditat, però no es tracta de fer un arxiu ni llarg ni exclusivament documental”.

A la seua web podeu trobar textos que complementen l’obra visual i que donen sentit a unes imatges silencioses i belles. Enhorabona a tots dos.

http://www.bledayrosa.com

Comentaris

2 Responses to “Bleda i Rosa guardonats”

 1. proonryintice on març 28th, 2012 1:03 am

  Приветствую ув. Форумчане!
  Предлагаю прогон лицензионным Хрумером 7.012 по свеже-собранным базам!
  собираю базы по вашим ключам под заказ

  стоимость прогона – от 20 wmz
  Возможен сбор базы по заданным вами параметрам, стоимость сбора базы входит в стоимость прогона, тоесть стоимость сбора базы по вашим ключевикам стоит бесплатно если вы заказываете прогон

  контакт ICQ#: 132561973

 2. Lavonna Ariyoshi on juny 8th, 2012 5:44 am

  I love doing blog hops! Meeting new folks and learning!

Leave a Reply