H.R. Giger

Posted on novembre 23, 2008 
Filed Under altres, cinema

L’Aula de Cinema de la Universitat de València enceta demà dilluns un cicle de tres activitats anomenat Imatges perverses. El món de H.R. Giger. Ha sigut fàcil doncs, aquest diumenge, fer la tria d’un artista polifacètic per ser presentat a 400 colps. Volíem relacionar-lo a més, amb el cinefòrum que s’ha iniciat a Escola Gavina del qual la primera projecció ha sigut “Blade Runner”. I és que H. R. Giger és conegut especialment per ser el creador d’un dels personatges de ficció més impactants de la història del cinema, el monstre de la pel·lícula anterior a “Blade Runner” dirigida per Ridley Scott i un altre clàssic del cinema de ciència ficció: “Alien”. Dilluns l’escriptor cinematogràfic Carlos Arenas farà la introducció a la projecció d’un recull d’obres que mostren els interessos de Giger en diferents àmbits. Vos deixem amb un text seu utilitzat com a presentació del cicle:

Pocs creadors contemporanis desperten tanta fascinació com H. R. Giger. La seua peculiar obra gràfica i pictòrica es configura com la plasmació d’un univers personal de formes impossibles i mons fantàstics propis d’un malson. Al llarg de la seua trajectòria artística ha abordat la problemàtica que envolta l’ésser humà a l’època contemporània, particularment a l’era tecnològica. Les seues creacions, aportació inconfundible a l’art modern i més en concret a la biomecànica artística, conformen una visió moderna de l’home de final de mil·leni i reflecteixen les inquietuds amb que afrontar els reptes d’una nova època. Una visió de l’ésser humà a la nostra civilització altament tecnificada, a la que l’encontre entre la carn i el metall de les màquines suposa una relació constant i cada vegada més estreta.

Els alumnes del cinefòrum han siguts advertits del passe d’“Alien” el proper dijous a lse 19.00 hores a l’aula magna de la Universitat de València (edifici de La Nau). Hem plantejat la possibilitat de conformar un grup per anar al visionat. No s’ha concretat encara res però si estigueres interessat/da pots posar-te en contacte amb nosaltres via mail.

http://www.hrgiger.com/
http://www.hrgigermuseum.com/
http://ca.wikipedia.org/wiki/H.R._Giger

https://cultura.webs.upv.es/giger/

Comentaris

One Response to “H.R. Giger”

  1. Sprachaufenthalt england on juny 3rd, 2012 4:52 pm

    |

Leave a Reply