L’estiu més negre

Posted on juny 5, 2013 
Filed Under cinema

Alba Forés i Rubén Soler Ferrer, autors de L’estiu més negre, traslladaven al públic en general i especialment aquells que havien participat del micromecenatge, un decàleg ben clar i compartit de motius: Volem un documental de referència. Allunyat de la superficialitat i pensat per mantindre’s vigent amb el pas del temps. Volem explicar un relat global amb marca d’autor. Una història universal des del nostre punt de vista. Volem ser conscients. Tenim i volem tenir tot el temps del món per construir el nostre discurs. Volem entendre. Volem posar-nos en la pell de l’altre. Volem conéixer els factors que converteixen aquests fets en extraordinaris. Què és un incendi de quarta generació? Què passa si s’han de cobrir altres serveis simultanis? Què és una emergència civil? Volem mirar endavant. Sentim que no n’hi ha prou amb un repàs cronològic. Volem desmuntar mites sobre els incendis forestals. Volem explicar que els incendis forestals són un fenomen cosubstancial a l’ecosistema mediterrani. Volem insistir en aspectes com la sequera i l’abandonament del medi rural. Tot plegat, amb l’ajuda d’experts didàctics i entenedors. Volem una història generosa. Sincera i compromesa, on caben les emocions. Volem una aposta estètica. Tan important és el guió, com la fotografia o la música. Tot suma i tot es té en compte. Volem expressar-nos lliurement. Amb respecte i amor per l’ofici que hem triat i el projecte que hem parit.

Ara L’éstiu més negre és ja una realitat i aquest divendres 7 de juny es podrà veure a les 20 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira amb en entrada lliure i la presència de Rubén Soler i alguns del afectats directes.

http://lestiumesnegre.com/

Comentaris

Leave a Reply