Abril al Cabanyal. Crònica d’una resistència

Posted on maig 22, 2013 
Filed Under cinema

Doncs les possibilitats que ofereix Verkami no només ens acosten a la proliferació d’obres que cerquen finanaçament sinó que esdevé un mosaic augmentat de la realitat del nostre país que evidentment necessita de relats alternatius al cinisme encara domniant. Així que nosaltres encantats de col·laborar en la difusió de projectes audiovisuals suggerents i propers com aquest.

El 1998 l’ajuntament de València aprovà la demolició de 1600 vivendes per prolongar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins la mar. 15 anys després el barri continua dempeus gràcies a la lluita de molts veïns agrupats en la plataforma Salvem El Cabanyal. Ara, un grup de professionals vol contar la seua història amb un documental. Per això han creat aquest projecte de microfinançament per fer-ho possible. Perquè pensen que és necessari contar-ho, però necessiten la nostra ajuda per fer-ho endavant.

Abril al Cabanyal. Crònica d’una resistència es tracta d’un documental sobre Salvem El Cabanyal, moviment ciutadà clau en la preservació del Cabanyal, el barri de pescadors de València, amenaçat per un pla urbanístic que preveu perllongar l’avinguda de Blasco Ibáñez fins la mar a costa de 1.600 vivendes d’alt valor patrimonial. El pla, gràcies a la perseverància d’aquestos veïns als jutjats i al carrer, està paralitzat cautelarment pel Tribunal Constitucional. Enguany Salvem complix 15 anys. El documental vol retratar tota esta trajectòria. Des de les primeres assamblees fins a les grans mobilitzacions a conseqüència dels últims enderrocs, l’abril de 2010, dies abans de què el Constitucional suspenguera provisionalment el pla. Una descripció per boca dels protagonistes, des de representants del món de la cultura i la política que s’han solidaritzat amb el barri fins els testimonis més humans dels veïns afectats, fills i nets de pescadors, la majoria gent humil, que ha patit un mobbing despietat per part del consistori.

http://www.verkami.com/locale/ca/projects/5292-abril-al-cabanyal-cronica-viva-d-una-resistencia

Comentaris

Leave a Reply