Space Oddity, vídeoclip des de l’espai

Posted on maig 17, 2013 
Filed Under video

Possiblement ja l’heu vist en diferents mitjans de comunicació, però ens ha agradat de manera que també volíem portar-lo ací. Chris Hadfield és un astronauta que ha passat cinc mesos a l’Estació Espacial Internacional. I per acomiadar-se abans del seu retorn a la Terra, ha gravat un vídeoclip fent servir el clàssic de David Bowie. No és la primera vegada que en fa un vídeo, especialment per mostrar curiositats de la vida a l’espai. Encara que s’ha gravat ell mateix, Hadfield ha tingut ajuda professional per muntar el vídeo. El resultat és tan acurat que fins i tot té soroll de fons real de l’estació espacial. Aquesta iniciativa l’ha dut a terme perquè en un fòrum, a Reddit, li ho van suggerir i li va semblar molt adequat. Chris, geni de la comunicació viral, durant tot el viatge ha anat pujant unes fotos increïbles de la Terra i ha fet vídeos de totes aquelles coses que ens preguntem com seran en l’espai: com obrir una Coca Cola, com tallar-se les ungles allà dalt, com vomitar al espai… molts d’ells s’han fet virals. Aquest darrer, Space Oddity, va aconseguir més d’un milió i mig de visualitzacions en un dia i ja en va per més d’onze. A més ja és considerat com el primer vídeoclip gravat a l’espai.

Space Oddity, la cançó de David Bowie va ser llançada el 1969, any de l’arribada del primer home a la Lluna. El títol escollit per l’artista britànic es ben cinèfil doncs és quasi homònima al títol original de 2001: Una odissea de l’espai, la pel·lícula de ciència ficció dirigida per Stanley Kubrick el 1968. Per a aquesta versió, Hadfield ha modificat alguns fragments de la lletra en base a la seua pròpia experiència en l’espai, i no ha oblidat agrair a tots aquells que des de la Terra han fet possible d’una manera o altra la gravació del vídeo, tant els músics que han col·laborat, com el mateix David Bowie.

D’altra banda, tot i que el format clàssic de vídeoclip té possiblement els dies contats front a nous formats, plataformes i narratives transmèdia nosaltres anem a generar una nova finestra semanal en la qual hi posarem un vídeoclip setmanal. Serà a partir de peces que ens agraden per la seua proposta formal, audiovisual, narrativa o senzillament per ser temes musicals que ens captiven i motiven.

Comentaris

Leave a Reply