PhotON

Posted on maig 15, 2013 
Filed Under festivals, fotografia

photon_13

Es va inaugurar dilluns i durarà fins dissabte 18 encara que l’exposició romandrà més temps per ser visitada. Es tracta d’una nova edició, la tercera, de PhotON, el fstival internacional de fotoperiodisme a la ciutat de València. Organitzat pel Col·lectiu Documenta, el festival es sustenta sobre la idea que la gran crisi econòmica que ha assolat els països occidentals i va manifestar els primers símptomes a Grècia no ha fet més que agreujar-se els últims anys. Economies febles com ara la grega, l’espanyola o la portuguesa finalment han sucumbit enfront a l’avarícia dels bancs i els temuts “mercats”. El poder polític està demostrant la seua fidelitat a l’econòmic sotmetent els ciutadans a uns agressius programes de retallades —sota l’eufemisme de l’austeritat— que vulneren els seus drets més bàsics: salut, educació, serveis socials, etc. Atès el drama quotidià de l’atur, la corrupció política, els desnonaments i les retallades al ciutadà anònim, solament li queda el recurs de la lluita social i la reivindicació a peu de carrer.

En PhotON han reunit en una exposició els fets i els protagonistes que han marcat l’actualitat els últims anys, configurant el retrat de la crisi que ha erosionat els principis i els valors més arrelats en la nostra societat. Però a més de les dues exposicions en el Centre Cultural La Nau, l’edifici històric de la Universitat també es converteix en la seu de tallers, un cicle de cinema documental i unes jornades en les quals es donarà a conéixer a fotoperiodistes que narraran les seues vivències (entrada lliure imitada a l’aforament). Per consultar la programació completa de presentacions, conferències i  exposicions:

www.photonfestival.com

PD: la lletra E de fotoperiodisme a la imatge del festival l’hem tuneada nosaltres; poca vergonaya de l’organització que fa un joc eufemístic amb el nom del festival per acabar obviant el valencià en web i altres suports. Mireu on ens porta el model plurilingüe que ens volen imposar.

Comentaris

Leave a Reply