FIC-CAT 2013

Posted on maig 10, 2013 
Filed Under cinema, festivals

fic_cat_13

Hi ha festivals que tenen mèrit, molt de mèrit. I el FIC-CAT n’és paradigma, de voluntat, capacitat de treball, entusiasme… de maera que han aconseguit resistir i des d’una proposta inicialment casolana, obrir-se al món i en català. Ens escriuen de nou des de l’organització per contar-nos que per bastir aquesta 6a edició, el Comitè organitzador ha recollit una àmplia gamma de fragments cinematogràfics provinents d’arreu del món que, visionats en la seva totalitat, ens permeten apropar-nos molt i molt a la VERITAT del cinema, del cinema actual, jove i innovador –amateur i professional– que es realitza en la nostra llengua.

La proposta que hem seleccionat és diversa i plural: tenim cinema que emociona, propostes que arrisquen tècnicament, múltiples visions de l’actualitat propera i més llunyana, interpretacions magistrals, efectes i bandes sonores al límit; també propostes pedagògiques poc convencionals… Aquest any 2013 fa 100 anys del naixement de Salvador Espriu, un referent universal de la literatura catalana de tots els temps. El concepte de la veritat de Salvador Espriu es basa en la idea de la fragmentarietat: cada persona posseeix un fragment de la veritat, un bocí del mirall. El FIC-CAT, en aquesta 6a edició, es converteix en un espai de comunicació que projectarà la pluralitat i la diversitat de visions existents sobre el món i el pensament.

Han arribat 220 produccions de cinema actual, jove, innovador i en català, de les quals es projectaran 43 –a més a més de totes les que arribin del JOVE 48 HORES– distribuïdes en 12 sessions de projecció de la COMPETICIÓ OFICIAL [Consulteu Selecció i Programa]. I en cada sessió es comptarà amb la presència dels equips artístics i tècnics, que presentaran llurs produccions i propiciaran col·loquis posteriors amb el públic assistent. De les 6 produccions seleccionades de la modalitat Centres educatius, una és del País Valencià. Del 5 al 9 de juny en Roda de Berà.

http://www.fic-cat.cat/

Comentaris

Leave a Reply