Arreplegant Memòries del Mas

Posted on maig 20, 2013 
Filed Under cinema, col·laboracions

Ho teníem ja preparat per publicar però hem esperat perquè ens encanta encetar nova setmana amb projectes com aquest. I de nou una nova, fresca i suggerent col·laboració. És Júlia Pastor Monllor qui ens escriu per contar-nos en un senzill i emotiu apunt que és Arreplegant Memòries del Mas. Es tracta d’un documental gravat a Alcoi l’estiu de 2012, el qual forma part del treball de Julia per al Màster de Gestió Cultural de la Universitat de València anomenat Els Maseros de la Font Roja. Un patrimoni oblidat. Per a la realització ha comptat amb la col·laboració de Jose Abellán i la música de Carles Dénia. I Júlia en primera persona ens conta:

Des de fa molt de temps he observat als maseros de la Font Roja d’Alcoi, un territori que m’és proper des que vaig nàixer (he passat tots els estius de la meua vida al mas dels meus iaios, situat als límits del parc natural). De xicoteta els maseros (o masovers) eren uns membres més de la família, només que ells treballaven fins i tot en estiu. Anaven a l’hort, a segar, a deshimalar… Els agradava molt jugar a les cartes i coneixien tots els secrets de la muntanya. Quan m’he anat fent major, m’ha anat interessant més i més el seu ofici, veient també com cada vegada quedaven menys maseros dels que n’hi havia en un primer moment.

En començar la universitat i el pensament crític, vaig plantejar-me què seria de tots els coneixements que envoltaven als maseros quans ells desapareguen, i per això vaig fer el meu treball fi de màster sobre ells, i vaig decidir acompanyar el treball amb la realització del vídeo Arreplegant memòries del mas, amb l’ajuda de José Abellán, perquè em pareixia la forma més eficaç d’arribar a més gent i de poder sensibilitzar a la població sobre la necessitat de recuperar el patrimoni en perill que envolta els maseros de la Font Roja. Penseu que ho aconseguiré?”.

Comentaris

2 Responses to “Arreplegant Memòries del Mas”

  1. Julia on maig 20th, 2013 1:25 pm

    Moltes gràcies Jordi pel teu suport! estem encantats d’eixir a 400 colps i que el nostre treball siga interessant per a vosaltres. Continuarem!

  2. Joan Garcés Barrera on maig 21st, 2013 12:41 pm

    Molt interessant!
    On es pot veure el vídeo sencer?

Leave a Reply