KAPAS – Festival Internacional de Cinema Performance i Cinema Antisistema

Posted on maig 16, 2013 
Filed Under cinema, festivals, video

kapas_13

Ja la setmana passada en l’apunt Micrometratges en lowtech: amics del pixel s’assenyalava que des d’ahir dimecres tindria lloc El Festival Internacional de Cine Performance i Cine Antisistema KAPAS. L’encontre encara es pot gaudir entre hui i demà divendres amb suggerents propostes com la projecció de les obres rebudes per la convocatòria. El festival, Organitzat per El Col·lectibo amb la col·laboració de l’Octubre CCC, neix en 2012 com una col·laboració entre alguns dels Arxius d’Art Performance i programadors i curadors d’arreu de l’Estat. Neix com a canal de difusió per a posar de manifest i traslladar al ciutadà una sèrie de films i treballs audiovisuals que mereixen una consideració per la seua especificitat i per la seua divergència amb les formes tradicionalment establertes del llenguatge cinematogràfic, i per la seua navegació en espais artístics intermèdia. A l’edició valenciana, la gent d’El Col·lectibo han tractat de generar una experiència que supose una aportació específica. Col·laboren amb el festival de curtmetratges ACURT i el col·lectiu Grup de Treball Cine-Ex (GTCE).

També proposen una taula redona on poder debatre obertament els temes que KAPAS posa en joc: el registre de l’art d’acció, l’arxiu i la cultura com a bé comú. Comptaran amb Pedro Alba (productor cultural responsable del festival KAPAS), Bartomeu Ferrando (professor de performance a la Universitat Politècnica de València) i Nelo Vilar (artista promiscu, membre d’El Col·lectibo).

Programa

Dimecres 15
–17:30 h: Documental The YES MEN de Dan Ollman, Sarah Price i Chris Smith
–19:30 h: Presentació del festival KAPAS, amb Pedro Alba
Documental/videoperformance A Ca la Paka: performance, genero y pueblo de Pedro Alba + Documental/videoart Tiranía estética de Pedro Alba
Documental Lo que puede un cuerpo del Ministerio de Cultura de la República Colombiana
Documental Kalistäck de Kalistäck i Paulo Pinto

Dijous 16
–17:30 h: Sessió de cinema d’avantguarda històric. Presentada per Jesús Peralta (GTCE)
–19:30 h: Sessió a càrrec d’Acurt, Festival de Curtmetratges i art audiovisual de València
–21:30 h: Sessió a càrrec del gtce (Grup de Treball Cine-EX)

Divendres 17
–17:30 h: Documental Oscar de Sergio Morkin
–19:00 h: Micrometratges en lowtech. Amics del píxel. Presentació dels micrometratges rebuts en la Convocatòria
–21:00 h: “Registre d’acció, arxiu i cultura lliure”. Taula redona amb Bartomeu Ferrando, Nelo Vilar, Pedro Alba, Jesús Peralta i Raúl Contrera. Moderen Raul Ortega i Rosana Ortí.

Comentaris

Leave a Reply