Manifest 46020

Posted on maig 14, 2013 
Filed Under cinema, fotografia

Hem hagut de fer un breu parèntesi però tornem. Dijous passat es va estrenar a l’Octubre el documental Manifest 46020, projecte realitzat per 46020studio (Ana Ponce i Ivo Rovira) juntament amb Pablo Pérez i Adrián García. 42 entrevistes, 12 preguntes formulades durant el mes de gener de 2012 per parlar d’utopies, de realitats, de desitjos, i de temors. Opinions particulars que formen, totes juntes, un manifest de la vida al barri de Benimaclet de València. El que no sabem bé és si, més enllà de la coincidència del codi en referència a la localització dels treballs, hi ha cap relació entre aquest projecte i 46020, un projecte de participació ciutadana el qual ja va ser comentat ací.

L’estrena d’aquest documental coincideix amb la inauguració de l’exposició Els ulls que no hi veuen. La mostra es composa del treball fotogràfic d’Ivo Rovira i Ana Ponce, viatgers infatigables i amb més de quinze anys d’experiència en l’ofici. Ivo i Ana van arribar un calorós dia a la ciutat etíop de Mekele i van visitar la Saint Louise Eye Clinic, on un grup d’oftalmòlegs voluntaris espanyols treballen amb persones amb problemes oculars reversibles, als quals tracten i els permeten recuperar la vista, de vegades després d’anys de ceguesa. Aquella experiència gairebé fortuïta va portar a la parella de fotògrafs i a l’ONG Proyecto Visión a realitzar aquest treball, Els ulls que no hi veuen, on documenten la labor dels metges i, especialment, la situació i l’experiència dels seus pacients, amb els ulls malalts, producte d’una vida difícil, pràcticament impossible.

Comentaris

Leave a Reply