A Boy And His Atom: la pel·lícula més xicoteta del món

Posted on maig 3, 2013 
Filed Under joies animades

Ja sabeu que la secció Joies animades està coordinada per la nostra estimada col·laboradora paulapé. Fins ara ha sigut ella qui ha proposat les diferents peces que a poc a poc omplin la secció i qui les ha anat comentant. La seua col·laboració és voluntària, voluntariosa i afectuosa i per tant, és quan pot trobar un moment que ens fa aribar un nou apunt. Però en aquesta ocasió l’administrador del bloc es permet una injerència en la secció perquè la peça que portem hui tot, i que acaba de ser presentada, ja s’ha convertit en un clàssic, una nova joia animada.

Es tracta de A Boy And His Atom, la pel·lícula més xicoteta del món. Llegim a diversos mitjans que aquesta pel·lícula està més a prop d’un Nobel que d’un Oscar. Feta com l’animació a llapis, fotograma a fotograma, IBM ha creat un curt d’un xiquet que juga amb una piloteta. El seu mèrit és que el contorn de les figures, els rudimentaris punts que es veuen, són en veritat àtoms, i la pel·lícula és una ostentació de la precisió amb la qual la companyia és capaç de manipular l’estructura bàsica de la matèria. No es tracta només d’un divertiment: el maneig d’àtoms, un a un, és clau per a la futura computació quàntica.

A la columna central em embedat el making of i baix teniu l’enllaç a un apunt al facebook de l’Animac de Lleida on Nico Casavecchia el director de A Boy and His Atom conta com es va fer.

https://www.facebook.com/AnimacLleida/posts/499821036751051

Comentaris

Leave a Reply