Stop motion don’t stop

Posted on abril 17, 2013 
Filed Under cinema, exposicions

Tenim des de dillus penjat el cartell de l’exposició i hui fem l’apunt. Tal i com expliquen des de la seua organitzacó, l’animació amb plastilina o objectes mal·leables és una variació de l’stop motion. També és coneguda com claymation, encara que la primera denominació al nostre país està més que acceptada. Aquest tipus d’animació és gairebé tan antiga com el cinema. Només recordar el Viatge a la lluna (1902), les més recents King Kong (1933) o Jàson i els Argonautes (1963) per fer alguna cosa d’història o les més recents i nominades als Oscar Frankenweenie, Paranormal o Pirates.

També hi va haver aventurers més a prop: Segundo de Chomón va rodar L’hotel elèctric el 1908, una joia del cinema de tots els temps i de les primeres pel·lícules utilitzant aquesta tècnica. Però tornant gairebé al present, és ací a València on a finals dels anys 80 sorgeixen la il·lusió, els professionals i poc després les productores que durant anys copen la majoria de les produccions, els premis i amb aquesta exposició al MuVIM, el reconeixement. Aquesta exposició és un xicotet homenatge a aquest col·lectiu de creadors valencians que encapçalats per Clay Animation, Potens Plastianimation i Conflictius Productions, i armats de paciència són un referent per companys de tota Europa.

A 400 colps no podem deixar d’insistir en que reviseu la nostra secció Joies animades que coordinada per paulapé, es va nodrint poc a poc posant la mirada sobre peces d’animació amb valor i interés per diferents motius.

Comentaris

Leave a Reply