Tortel i El Hijo posen música a Keaton

Posted on abril 22, 2013 
Filed Under cinema

Sembla que està convertint-se en un fenòmen de moda revisitar clàssics del cinema per, des de postulats musicals més actuals, proposar noves bandes sonores. Ja ho vàrem mostrar ací quan comentàrem la revisió que el grup francés d’electrònica Air havia fet del gran Viatge a la Lluna de George Méliès. Ara Jorge Pérez (Valencià) ex-líder de Ciudadano i músic de projectes com Maderita, encapçalant en solitari el projecte Tórtel i junt amb El Hijo (Abel Hernández) posen música a la pel·lícula de Buster Keaton L’Héroï del Riu (Steamboat Bill, Jr.) del 1928. Tot un clàssic del cine mut amb una nova banda sonora repleta de sons pop independent.

Hem embedat la versió íntegra d’aquesta història en la qual els propietaris de dos vaixells fluvials competeixen pel control del transport de mercaderies pel riu Mississippi. Bill, un d’ells, espera l’arribada del seu fill Willie (Buster Keaton), que ha estat estudiant a la ciutat, perquè l’ajude en el negoci. Però Willie s’ha convertit en un petimetre inexpert i, a més, s’enamora de la filla del rival del seu pare, el que aguditza les tensions entre els dos propietaris. Podrem comparar ara les dues propostes sonores en una experiència que de segur resulta estimulant. A més, Keaton sempre enamora.

Diumenge 28 d’abril · 19.00 h.  |  La Rambleta  |  8 €

Comentaris

Leave a Reply