La màgia del muntatge

Posted on març 27, 2013 
Filed Under cinema, recursos

De nou entrem en festes i va per a més dies. Tot i així la setmana vinent i amb l’efèmeride més que notable de que fem 5 anys, mirarem d’actualitzar 400 colps. Però no volíem marxar de vacances sense recuperar un document per compartir especialment amb altres tres mestres, amics i companys de batalla. I és que fa poc i al voltant d’un café ens trobàrem amb Pilar Alfonso, Paco López i Josep Arbiol. Cadascú d’ells, des del seu centre i a la seua manera per amb molt saber fer, és un referent de la pedagogia audiovisual, del cinema a l’escola. Així que de segur van apreciar La màgia del muntatge del qual parlàrem entre d’altres coses en aquella conversa. A 400 colps sempre ens moguem amb la fantasia, pot ser en excés d’idealització, de que d’un encontre com aquest pot sorgir alguna cosa que ens faça més dolça la batalla. Ah, no penseu que estem de batalla? En aquella taula, escoltant els companys de l’escola pública resultava fefaent el que després desgraciadament la realitat s’obstina a confirmar. Que les agressions als mestres, a l’escola, a la pedagogia, formen part d’aquest trist paisatge. Que hui en dia fer pensar és adoctrinar. Segurament doncs la màgia està en trobar el temps per trobar-nos amb tres amics, dedicar-nos un temps i de pas aquest apunt amb el qual obrim una nova categoria, recursos, que trobàvem a faltar i que com sempre vos convidem a compartir i a col·laborar en que prenga cos per tal d’esdevenir un recurs real.

Aquest documental ens mostra la rellevància d’un bon muntatge a l’hora d’explicar una història a la pantalla. En ell es fa un repàs a la història del muntatge, passant per les antigues i enormes màquines estil teixidora industrial, a les modernes i reduïdes illes d’edició digital. El cinema no seria el mateix sense la feina desenvolupada per un dels personatges més anònims en la indústria del cinema, l’editor.

Comentaris

One Response to “La màgia del muntatge”

  1. Paco Raga on març 28th, 2013 3:29 am

    Recursos! Tants com ens poseu a l’abast, benvinguts siguen. Com més ens prohibeixen parlar amb els nostes alumnes (adoctrinar-los) més complicitats surteixen entre ells/elles i nosaltres. Què curiós. Enhorabona per la nova secció. Ara a posar-la al dia, ja que li queda molt de recorregut per fer… Una salutació a tothom.

Leave a Reply