Marilyn per Magnum

Posted on març 13, 2013 
Filed Under exposicions, fotografia

marilyn

Seguim amb altra exposició fotogràfica a la ciutat de València. I és que no podíem passar per alt que la Fundació Bancaixa, fins el 6 de juliol, revisa el mite de Marilyn Monroe, icona indiscutible del cinema del segle XX, a través de 34 instantànies de l’agència Magnum preses entre els anys 1954 i 1960. La mostra recull 34 retrats a partir de la mirada de Bruce Davidson, Elliot Erwitt, Philippe Halsman, Eric Hasrtmann, Bob Henriques, Ige Morath i Eve Arnold, la fotògrafa més propera a Marilyn i amb qui va compartir una gran amistat, que fugen de l’estereotip per il·lustrar moments de malenconia i descansos en els rodatges. Les imatges, algunes de les quals romanen indelebles en la memòria col·lectiva del cinema i de l’art, van acompanyades d’una selecció de textos manuscrits de les seues cartes i els seus diaris.

A nosaltres a més ens agrada el fet que la propera pel·lícula que projectarem al cicle de cinema en versió original d’escolagavina, a demanda de l’alumnat, serà Some Like It Hot, i per tant l’exposició pot ser un genial complement per revisar el personatge. Qui no ha gaudit del cinema amb ella.

Comentaris

Leave a Reply