Orson West

Posted on març 1, 2013 
Filed Under cinema

Ens agrada descobrir projectes que poden resultar inspiradors i en els quals podem trobar algunes connexions amb el treball que desenvolupem a les escoles. Hem capbusat una mica per la convocatòria de la jornada L’educomunicació com a resposta als reptes de la Societat del Coneixement (apunt anterior) i hem donat amb una obra entre el documental i la ficció, que de moment no ha tingut ressó mediàtic però que des de la més pura intuició hem pensat que pot ser un bon recurs de treball a l’aula. Opera prima del director Fran Ruvira i amb un rerefons metacinematogràfic, Orson West conta com un equip de cinema arriba a un poble de la frontera d’Alacant i Múrcia per rodar un western de baix pressupost, fet que canviarà la rutina dels habitants de la zona, especialment en el cas d’un grup de xiquets i xiquetes. Però, a més, el rodatge suposa la tornada a la seua terra natal de Sònia, que després de molts anys d’absència, acudeix al seu poble per protagonitzar la pel·lícula enmig d’un paisatge que li rememora històries del passat encara sense tancar.

Orson West és la referència a l’intent del mateix Orson Welles fa cinquanta anys per rodar a les terres del Carxe un western, reivindicant així la llegenda i allò inacabat com a forma d´expressió. El Carxe és un territori considerat pels filòlegs com la darrera expansió de la llengua catalana. Es tracta d’una subcomarca murciana però vinculada econòmica, social i culturalment a les comarques alacantines del Vinalopó, i esdevé escenari ideal per les seues connotacions fronterises, per evidenciar la poesia cinematogràfica resultant de la unió del cinema i la naturalesa, la confrontació entre individu i entorn, el desarrelament. De moment vos deixem amb el tràiler però seguirem el projecte.

Comentaris

Leave a Reply