Chris Cunningham

Posted on octubre 26, 2008 
Filed Under video

Ja feia una bona quantitat de post en els quals no pujàvem res per ser visualitzat directament a 400 colps. Darrerament han eixit als mitjans noves notícies sobre creació d’androides i All Is Full Of Love és el video-clip (un clàssic dels 90) que ens serveix com a tarja de presentació de l’artista de la setmana: Chris Cunningham. José Luis de Vicente comenta que aquest creador anglés va néixer a 1970, criat a una base militar nord-americana i ja de menut era molt afeccionat al dibuix. Prompte començaria a fer escultures per poder fotografiar-les després. Als 16 anys començà a treballar com a expert en efectes especials i serà qui després s’encarregue d’esculpir el mític monstre d’H.R. Giger en Alien 3. Aquest treball va reclamar l’atenció de ni més ni menys que d’Stanley Kubrick per a qui realiztaria durant any i mig robots destinats a la pel·lícula AI. El projecte es va interrompre perquè Kubrick va rodar Eyes White Shot, finalment la cinta póstuma del director i Cunningham va optar per dedicar-se per complet al rodatge de video-clips. Després de dirigir nombrosos videos de baix pressupost fonamentalment per a grups de l’escena electrònica del Regne Unit, roda en 1997 el clip que li confirma com el valor més en alça entre els nous creadors del mitjà. “Menja to Daddy”, una perturbadora peça per a l’aclamat artista techno Aphex Twin, suposa una reinvenció absoluta de les regles estilístiques del gènere popularitzat per la cadena de televisió MTV. Rupturista, àrid i tremendament exigent amb l’espectador, Cunningham es converteix en el realitzador més sol·licitat per grups i solistes de tots els estils. No obstant això, la seua voluntat de treballar només per a artistes amb els quals manté una afinitat estètica, com Portishead o Autechre, li ha permès mantenir-se allunyat dels noms més comercials de la indústria musical, amb l’única excepció de “Frozen”, el clip amb el qual Madonna anunciava en 1998 la seva conversió a l’electrònica. També la publicitat ha sigut terreny de creació per a Cunningham i de ben segur que tots recordem encara aquell inquietant spot de Play-Station amb una adolescent de rostre futurista i particular com a protagonista . All Is Full Of Love és de Björk, gaudiu-lo.

http://www.director-file.com/cunningham/

Comentaris

One Response to “Chris Cunningham”

  1. Baby Carriages on juny 6th, 2012 9:57 am

    something must be done about it.

Leave a Reply