Cinema per venir

Posted on gener 10, 2013 
Filed Under cinema, formació, video

mercado_de_futuros

Tornar ens porta a posar l’ull en noves propostes formatives que al voltant de l’audiovisual tenen lloc al nostre voltant. I aquesta que comença, atenció, dissabte vinent, es presenta d’allò més suggerent. Tal i com expliquen al web habilitat Cinema per venir és un programa híbrid en el qual a través de la Imatge (Projeccions i visionats), la Paraula (trobades, presentacions, debats) i l’Acció (activitats formatives de creació i reflexió) es pretén articular un fòrum d’intercanvi d’experiències, projectes i possibilitats relacionats amb la imatge en moviment i els seus àmbits de relació.

Cinema per venir vol preguntar què entenem ara per ara per cinema, per vídeo i per art visual contemporani-àmbits propis d’ideació, producció i difusió de les imatges-en un moment de canvi de paradigma. Si la tècnica ha avançat aprofundint en l’accessibilitat, la immediatesa i la innovació, la intenció d’aquest seminari sobre la imatge que ve, és avançar i aprofundir des de la reflexió i la pràctica, trencant els clàssics estereotips que els plantegen com territoris independents, adscrits a formats i perfils professionals antagònics o, si més no, diferenciats. Es pretén analitzar temes de rellevància i actualitat referits a aquesta relació complexa, debatent entre professionals en actiu, estudiants i espectadors interessats. Alguns d’aquests temes venen donats per la necessitat de contextualitzar les imatges del passat, de qualsevol passat, en el moment de la seua realització, però també en el present des del qual es miren i, en certa manera, tornen a crear, com una mena de present continu que qualsevol imatge té. És decisiu qüestionar com afrontar les imatges que ja no ens corresponen temporalment i que, no obstant això, segueixen definint, identificant, incomodant o emocionant-nos en el nostre moment actual.

La intenció principal d’aquesta trobada és potenciar un espai on reflexionar sobre el cinema contemporani; entenent com a pràctica que uneix maneres de mirar i comprendre la realitat de manera polièdrica, i fer-ho amb la pretensió de generar un punt de trobada i una xarxa de possibilitats per idear, produir, difondre i analitzar imatges en la societat actual. Així doncs, hi ha la voluntat de parar-se, mirar al voltant, revisar alguns exemples concrets de la història del cinema i el vídeo art, i llançar-se a pensar què es pot fer ara i què s’està fent, amb els mitjans i la informació disponible. Per això es comptarà amb artífexs d’aquest canvi de paradigma que estan generant maneres de mirar i expressar l’extern incorporant aquests canvis.

La imatge que acompanya l’apunt pertanys a l’obra Mercado de futuros de Mercedes Álvarez, una de les persones que composen el ric grup de paticipants que exposaran el seu punt de vista, saber i experiència i entre els quals es troben representats col·lectius tan interessants com Hamaca o Cine sin autor.

http://cineporvenir.wordpress.com/

Comentaris

Leave a Reply