Un país de llibre

Posted on gener 8, 2013 
Filed Under aparador, televisió

Aquest és un apunt que teníem pendent, especialment perquè els companys de Barret Films sempre tenen el detall d’informar-nos putualment de les seues magnífiques iniciatives. I aquesta que pot ser ja coneixeu, és també d’impacte. Amb una intel·ligent lectura del que suposa la xarxa com a via d’accés al públic, superant el model de broadcast dominant, han posat en marxa Un país de llibre.

Un país de llibre és un espai televisiu que vol acostar als espectadors els llibres valencians i en valencià: consta de 13 capítols de 20 minuts que s’emeten des de novembre fins març. Cada capítol està protagonitzat per un autor que presenta el seu llibre través d’una conversa itinerant amb el presentador del programa, Eugeni Alemany. Podem conèixer tots els detalls del llibre, però també moltes coses sobre els autors doncs furguen en la seua biblioteca, descobren la seua rutina de treball, les seues manies, els seus autors fetitxes o, per exemple, aquells  llibres que se li entravessen i mai han pogut acabar. Hi han molt més llibres al programa, és clar: visiten llibreries valencianes, i els llibrers ens fan les seues recomanacions personals; llibres per llegir al metro, o abans d’anar a dormir; alguns llibres s’alliberen de les nostres mans i poden anar a qualsevol lloc, esperant que algú se’ls trobe… Si voleu seguir el programa, visiteu el web els dijous; també podeu vore’l a la televisió en els horaris que trobareu als següents horaris d’emissió. La xarxa insistim, és el nou aparador audiovisual que ens ha de permetre si més no compensar els dèficits audiovisuals i culturals als quals els nostres gobernants han abocat la televisió pública valenciana. Ah, ja van pel capítol 5 del programa, però nosaltres n’hem triat per il·lustrar l’apunt el número 3 en el qual es conversa amb Aitana Carrasco, exalumna d’escolagavina.

Un país de llibre per Raúl Gálvez, guionista.

Comentaris

Leave a Reply