1a MICE

Posted on novembre 12, 2012 
Filed Under cinema, educació, festivals

Si a l’apunt anterior amb el que tancàvem la setmana passada emfatitzàvem d’entrada que Foroimatge és una gran iniciativa, molta atenció perquè obrim aquesta amb una notícia que no sembla serà per menys. I és que l’Associació Cultural Jordi del Mussol, associació sense anim de lucre i amb domicili social a València, que treballa en l’àmbit del treball audiovisual pedagògic amb xiquetes/s i adolescents es decideix a posar en marxa la Ia Mostra Internacional de Cinema Educatiu. La idea de celebrar un festival sorgeix davant l’èxit obtingut enguany amb el curtmetratge “Sr Pirotècnic Pot Començar la…” gravat al CEIP Teodor Llorente, que va triomfar al Busan International Kids Film Festival el festival de cinema fet per xiquets més important d’Àsia, a Cinema Jove a València i a FESTICORTOS de Còrdoba (Argentina), un dels festivals més importants d’Amèrica del Sud. Però els responsables ja porten anys i anys de dedicació a la pedagogia audiovisual. Com a consequència d’aquesta experiència els han convidat a events en Califòrnia, Azerbajan, Taiwan, Grècia, Itàlia, Sèrbia, Hongria, Bolívia, Argentina, Bangla Desh… etc.

Aquesta experiència precisament i el coneixement del panorama internacional els permetrà que a la Ia Mostra Internacional de Cinema Educatiu assistiran com a convidats i participants, directors de prestigiosos festivals, universitats i organitzacions de tot el món. En l’actualitat no existeix cap festival internacional audiovisual especific de caràcter educatiu i no competitiu orientat als xiquets i xiquetes a l’estat espanyol, per la qual cosa se’l plantegen com un gran repte donades les circumstàncies econòmiques en què ens trobem. Ens comenten que davant de la desaparicions de festivals com l’Inquiet de Picassent, els Premis Tirant de València, el Mira’m de Sueca, Gaztebideo de Vitòria-Gazteiz… i la difícil situació actual de l’IVAC, a Jordi el Mussol s’han animat a demostrar que malgrat els temps que corren, posar un somriure als llavis d’un infant és el més important. Són ells el futur i no els podem deixar sense present. Quan tots els festivals cloen les seues portes es llancen a obrir una de nova. Davant l’adversitat, treball dur i un somriure. Perquè pensen que sí es pot fer, que paga la pena fer-ho i que podem obrir camins per a què reviscolen events interessants que estan hivernant. No fan falta milionades d’euros per a realitzar aquesta tasca comenten decidits els orgnitzadors. I entre aquestos, felicitar de nou a Josep Arbiol per l’energia i l’entusiasme que està posant en dinamitzar l’audivisual escolar.

Apunteu les dates: 18 i 19 de gener de 2013; nosaltres ja som fans de la MICE!

Comentaris

4 Responses to “1a MICE”

 1. JOSEP ARBIOL on novembre 12th, 2012 2:03 am

  GRACIES COMPANYS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Ainhoa Berástegui on novembre 12th, 2012 11:05 am

  Moltes gràcies per recolzar aquest projecte! Positivitat sempre… a per totes Arbiol!!

 3. FIC-CAT on novembre 17th, 2012 11:09 am

  Molta força, companys i companyes de “Jordi el Mussol”. Engegar una mostra de cinema internacional de cinema educatiu en aquests moments és d’una valentia increïble. La gent del FIC-CAT estem amb vosaltres!

 4. josep Arbiol on novembre 20th, 2012 1:57 pm

  I que ho digues Antonio…. però cal continuar sempre endavant. Plorant no es consegeuix res. Hem de tornar l’alegria, entre tots i totes, als moments tan foscos pels que estem passan.

  I ja sabeu que des de Jordi El Mussol estarem sempre amb vosaltres.

  Una abraçada

Leave a Reply