L’estiu més negre

Posted on novembre 15, 2012 
Filed Under cinema

No és la primera vageda i de segur que no en serà l’última que portem a primer pla un projecte en fase de creació i finançament via crowdfunding. El crowdfunding o micromecenatge és la possibilitat de financiar projectes fent servir la xarxa i mitjançant la suma de xicotetes quantitats aportades per un bon grapat de particulars. És evident que la xarxa ha obert noves i suggerents possibilitats per a la creació cultural però no podem dexar d’entreveure altres aspectes no tant positius que hi van associats en aquest nou panorama. No deixeu de llegir al respecte aquest interessant article que ens posa alerta sobre alguns del paranys del micromecenatge i que ens adverteix que si bé és una més que útil eina de finançament per alguns projectes, no pot ocupar un lloc de centralitat en l’economia de la creació dins un escenari de desmantellament progressiu del teixit cultural.

Siga com siga i a més d’intentar aportar elements per a la reflexió, hui portem amb entusiasme un nou projecte del qual vos convidem a col·laborar. Es tracta de L’estiu més negre un documental que pretén explicar les conseqüències d’uns incendis tan devastadors com els viscuts aquest estiu passat al País Valencià. Es vol mostrar el drama humà dels qui van viure l’experiència a primera línia de foc; recordar amb ells què va passar, valorar l’abast dels fets i apuntar alternatives de futur per evitar cap altre gran incendi forestal.

Hem tingut la sort d’entrar en contacte amb l’Alba Forés una de les realitzadores del projecte i que personalment ens apuntava altres qüestions. Què és un incendi de quarta generació? Què passa si s’han de cobrir altres serveis simultanis? Què és una emergència civil? Aquestes preguntes tindràn resposta a L’estiu més negre. 50.0000 hectàrees cremades, 20 pobles afectats, 2.000 persones evacuades i 9 paratges protegits malmesos em van semblar -ens conta Alba- raons suficients per embarcar-me en una aventura com aquesta. Això, sumat a que em va tocar viure-ho des de la distància, treballant a informatius de Catalunya Ràdio durant l’últim cap de setmana de juny i el primer de juliol, volcada en la cobertura dels fets i enganxada al telèfon per parlar amb els de casa. Perquè a Llombai, d’allà on sóc, també va arribar el foc.

És moment de recordar, però sobretot d’apuntar alternatives de futur. Així que passeu, mireu, compartiu i participeu. Perquè tots vam viure L’estiu més negre.

http://www.verkami.com/projects/3613-l-estiu-mes-negre

Comentaris

Leave a Reply