Memoto

Posted on octubre 31, 2012 
Filed Under fotografia, video

Ahir mateix escoltàvem a la ràdio la notícia sobre l’aparició d’aquesta càmera i de seguida li vàrem fer el seguiment. La Memoto és una xicoteta càmera i GPS que pots portar de manera incorporada a la roba o com a complement. És un tipus totalment nou de càmera digital sense controls que pren automàticament les fotos sobre la marxa. L’aplicació Memoto organitza les imatges per a l’usuari. En connectar-la per USB a l’ordinador, bolca el material a una aplicació en línia ordenant i seleccionant automàticament les fotos més interessants mitjançant paràmetres de reconeixement d’imatge (aquelles en què apareix gent, les que són nítides…). El resultat és una mena d’àlbum fotogràfic amb els millors moments del dia de qui la porta al coll o presa a la solapa. Es necessiten dues fotos georeferenciades per minut amb orientació gravada perquè l’aplicació puga mostrar en posició vertical independentment d’allò que faça la persona que la porta. A més està protegida de la intempèrie de manera que l’usuari no s’ha de preocupar de les inclemències del temps. El seu creador, Martin Kallstrom, és el CEO de Memoto.

Càmera i aplicació treballen juntes per donar fotografies de cada moment del dia, amb informació sobre en quin moment es va prendre i on era. Mesura només 36 mil·límetres d’ample per 36 d’alt i 9 de gruix, el GPS afegeix localitzacions per buscar millor entre les imatges i un acceleròmetre orienta les fotos per si la càmera no ha apuntat en la direcció correcta. Les bateries de la càmera es carreguen en connexió amb l’ordinador al mateix temps que les fotos es descarregaran automàticament i encriptades als servidors nuvol de Memoto, que ofereix servei d’emmagatzenament. Les imatges, en principi, només són visibles i modificacbles per a l’usuari. Si vols compartir una fotografia o un moment amb algú de confiança, l’usuari fa una elecció activa. Sí pensem que pot ser caldria llegir amb deteniment la lletra mendua de les llicències del servei.

Però la càmera Memoto no deixa de ser una sofistificació d’altres dispositius pensats amb finalitats més científiques com puga ser, per exemple, compensar els dèficits de memòria d’algunes persones. I si no mireu el següent reportatge explicat a la información.

Nosaltres tenim pendent el visionat de Black Mirror que amb tant d’interés ens va recomanar Ivan Martínez. A la sèrie es planteja el problema de la memòria i, recurrent en obres de ciència ficció, el de la utilització de dispositius externs per a l’ampliació de les capacitats cognitives humanes. D’altra banda ens plantegem si realment l’accés a mitjans de producció audiovisual per part de l’usuari d’a peu esdevé un fet emancipador o per contra cada vegada més certa tecnologia soft sembla al servei de potenciar els aspetes més narcisistes de la personalitat. En tot cas, el futur es fa present i nosaltres no volem perdre’ns-ho.

http://memoto.com/

Comentaris

Leave a Reply