Codis QR per Benimaclet

Posted on octubre 20, 2012 
Filed Under fotografia

La implantació dels codis QR com a recurs gràfic i de dades és un fet ja incorporat a la quotidianeïtat. Nosaltres mateix hem coordinat propostes que pretenien a més anar una mica més enllà en l’ús creatiu d’aquest element (el valor del vídeo i compartic). Ara descubrim una altra que ens ha cridat positivament l’atenció per anar vinculat a més a la fotografia. 46020 és el codi postal de Benimaclet, però també és un projecte que pretén recuperar la memòria fotogràfica d’un barri de València que ha sigut alqueria musulmana i poble independent durant el transcurs de la seua història. Un dels aspectes ben interessants del projecte és que promou la participació col·lectiva del veïnat. La forma de fer-ho és ben senzilla; si teniu alguna foto antiga del barri guardada en algun àlbum o per casa, només heu d’escannejar-la i enviar-la a l’adreça electrònica benimacletantic@gmail.com. I si no tens escanner, l’organització te’l facilita. Obviament l’organització també s’encarrega d’acreditar qui ha proporcionat la imatge. Posteriorment, a més de la consolidació del arxiu fotogràfic, s’anirà fent servir els codis QR convenientment col·locats pels carrers i places del barri per crear itineraris de la memòria in-situ. Una proposta per no perdre-la de vista!

http://46020.org/

Comentaris

One Response to “Codis QR per Benimaclet”

  1. Manifest 46020 : 400 colps on maig 14th, 2013 12:02 am

    [...] Hem hagut de fer un breu parèntesi però tornem. Dijous passat es va estrenar a l’Octubre el documental Manifest 46020, projecte realitzat per 46020studio (Ana Ponce i Ivo Rovira) juntament amb Pablo Pérez i Adrián García. 42 entrevistes, 12 preguntes formulades durant el mes de gener de 2012 per parlar d’utopies, de realitats, de desitjos, i de temors. Opinions particulars que formen, totes juntes, un manifest de la vida al barri de Benimaclet de València. El que no sabem bé és si, més enllà de la coincidència del codi en referència a la localització dels treballs, hi ha cap relació entre aquest projecte i 46020, un projecte de participació ciutadana el qual ja va ser comentat ací. [...]

Leave a Reply