Dona i cinema 2012

Posted on octubre 16, 2012 
Filed Under cinema, festivals

Entre el 16 i el 26 d’aquest mes, el col·lectiu de dones de l’escena valenciana associaodaes, Dones en art presenta el II Festival Internacional Dona i Cinema. Emmarcat dins el 7è octubre Dones, l’eix central del certamen que codirigeixen Giovanna Ribes i Jacqui Fifer, és la seua secció oficial, per a la qual han estat seleccionades 43 obres audiovisuals de diversos països dirigides per dones, que han estat triades entre les més de 100 rebudes durant la convocatòria.

Hui 16 d’octubre i al Club Diario Levante serà la inauguració oficial que inclourà una presentació del festival i la projecció del film Evelyn. Al llarg del festival, a més de les projeccions hi haurà sessions i xerrades dins la secció paral·lela Dones darrere de la càmera. Entre més activitats paral·leles, Francesc Fenollosa tornarà a impartir el taller “Vols doblar una pel-lícula?”, després del seu èxit el 2011; també tindrà lloc una taula rodona sobre associacions i festivals de cinema de gènere, moderada per Giovanna Ribes, amb Paqui Méndez, Fran Ruvira, Lydia Zimermann, Marta Selva i Anna Stibi, i a la iniciativa de networking “Cafè amb directores” participaran diverses directores i productores de les obres seleccionades.

Aquest dijous espresentarà Ferida arrel, una pel·lícula col·lectiva en la qual 22 realitzadores de diferents generacions han participat a través de peces de 3-4 minuts aportant cadascuna el seu propi punt de vista del món de la poetessa Maria-Mercè Marçal. S’endinsen en la seua obra per reflexionar sobre la construcció de la mirada i la identitat femenina. De totes formes per conéixer amb més detall el programa i el lloc de les projeccions i les diferents activitats podeu consultar la web de Dones en Art.

Comentaris

Leave a Reply