L’educació prohibida

Posted on setembre 7, 2012 
Filed Under cinema, educació

Molt possiblement ja el coneixeu perquè ha circulat activament per la xarxa, però volíem afegir-nos a la demanda que en fan els i les creadores de difondre el document per tal de continuar alimentant el debat pedagògic sobre l’escola, tan necessari en aquestos temps.

Com expliquen al web creac ad-hoc, L’Educació Prohibida és una pel·lícula documental que es proposa qüestionar les lògiques de l’escolarització moderna i la forma d’entendre l’educació, visibilitzant experiències educatives diferents, no convencionals que plantegen la necessitat d’un nou paradigma educatiu. El projecte ha estat realitzat per joves que van partir des de la visió dels qui aprenen i es van embarcar en una investigació que cobreix 8 països realitzant entrevistes a més de 90 educadors de propostes educatives alternatives. La pel·lícula va ser finançada col·lectivament gràcies a centenars de coproductors i té llicències lliures que permeten i encoratgen la seua còpia i reproducció. L’Educació Prohibida es proposa alimentar i disparar un debat reflexió social sobre les bases que sostenen l’escola, promovent el desenvolupament d’una educació integral centrada en l’amor, el respecte, la llibertat i l’aprenentatge.

La pel·lícula es va estrenar el passat i ja es pot gaudir amb llicències lliures. Bon inici de curs a tots els i les alumnes i mestres d’infantil i primària!

http://www.educacionprohibida.com

Comentaris

Leave a Reply