#volers d’estiu

Posted on juny 29, 2012 
Filed Under educació


Què, alumnes, com va la primera setmana sense escola? Ara mateix a escolagavina acabem de tancar el claustre que posa punt i final al curs lectiu. Ahir en férem el primer amb la reflexió personal del que ha estat el curs i hui s’han presentat i explicat algunes propostes i treballs reeixits per compartir-los amb tots i totes.

Nosaltres continuarem engrescats de valent amb altres activitats com la propera Nit de les Cooperatives d’Ensenyament o, com no, la 19a edició de l’eacn. Però trobàvem que era bon moment per llançar una nova proposta oberta, senzilla, lliure i lúdica, encaminada a obrir l’horitzó d’això que en diuen deures d’estiu. I és que sentim que encara som deutors d’una concepció educativa en la qual era difícil veure’ns un estiu sense el moment de tenir els quaderns d’estiu al davant. Sembla que un estiu sense deures no és tal, que no pot ser-hi sense eixe moment al matí, després de dinar, abans de baixar a la pisicina… amb la cara i el cos (ves a saber on para el pensament) davant del quadern ad-hoc. Com que ens costa entendre les vacances com a tals si no passen per l’acte redentor del deure tot i que al curs s’haja treballar de valent i estiga superat satisfactòriament. Els arguments són diversos, que si l’estiu és molt llarg, que si es perquè no perguen comba, per començar el curs peparats… i no fan més que justificar una posició que en el fons no té a veure amb allò plantejat (llegiu l’article sobre el tema a Un bloc educat) Encara ens encorsetem amb la idea per la qual l’aprenentatge, a l’estiu, passa pel quadern de deures i si no, s’atisba el sentiment de pèrdua ociosa i indolent de temps. Res a veure perquè l’educació pot passar en qualsevol lloc, en qualsevol moment. Què no és aprendre anar a veure una obra de teatre, una exposició, una pel·lícula, una actuació musical, viatjar, llegir un llibre pel gust de fer-ho, navegar a la xarxa, fer un vídeo o senzillament viure l’avorriment?

Així que des de 400 colps llancem aquesta proposta. Que ens contem què volem fer per continuar aprenent aquest estiu. #volers serà el fil conductor, el hashtag amb el qual contar-nos en un primer moment quines coses ens agradaria aprendre en vacances i més endavant amb quines altres hem aprés. Podeu enllaçar adreces, referents, les vostres imatges… Per a Bion tot aprenentatge ha de sorgir del desig així que, #volers .

http://unbloceducat.wordpress.com/2011/07/24/deures-destiu-si-o-no-o-una-resposta-mes-complexa/

Comentaris

One Response to “#volers d’estiu”

  1. Paco Raga on juny 29th, 2012 12:53 pm

    El meu dèbit amb Mara Ballestrini que va introduir-me en un concepte similar, segons contava que a la seua peculiar escola no hi havia “deberes” sinò “quereres”. #volers d’estiu

Leave a Reply