Dia de la música

Posted on juny 21, 2012 
Filed Under altres

Hui és celebra el Dia de la Música. També conegut com a Festa de la Música, la celebració té lloc actualment en un centenar de països cada 21 de juny amb l’inici de l’estiu. Va ser Jack Lang, Ministre de Cultura francès, qui el 1982 va proposar-ne la primera edició a França.

Ens agrada lligar idees en clar exercici psicoanlític d’associació lliure. Just dijous passat, en la magnífica xarrada que va fer precisament el psicòleg-psicoanalista Vicent Pi sobre Adolescència i educació a escolagavina, amb Entre les murs com a rerefons i adreçada a pares i mares d’eso, es preguntava on queda actualment la rebeldia dels adults. I ves per on que amb motiu d’aquesta celebració, ens abellia connectar amb l’espirit més rebel de la música. També per llevar-nos de damunt certa irritació davant el fet que pares, homes, a la xarrada només hi va assistir un. Per això hem triat el compositor, cantant i guitarrista Chuck Berry i un dels seus grans èxits de 1956, el Roll over Beethoven. El tema és una clara invitació a que lo vell deixe pas a lo nou. Sovint lo vell es sacralitza i escandalitza lo nou. De la mateixa manera que s’angoixa l’adult quan observa com l’adolescent sembla que destrueix la seua història. Però allò important és que de les deixalles construeix un nou relat. La patolgia esdevé quan es produeix la incapacitat per construir nous relats propis. A nosaltres ens agrada la dosi necessària d’irreverència del rocker de color front a la formalitat de la classe benestant i intel·lectual parisien. Són els pares que es miren amb la metixa distància allò que està passant al davant dels seus ulls a l’escenari escolar? Fan falta nous ritmes, nous escenaris, més subversió, més música al carrer i a les escoles i menys dies de. Llarga vida al rocanrol.

Comentaris

Leave a Reply