col·lectiu fotograma 24

Posted on maig 30, 2012 
Filed Under cinema, educació

Sentim una afinitat especial quan descobrim projectes com aquest en el qual, de nou, cinema i pedagogia van de la ma. Des de l’any 2000 el col·lectiu portuguès Fotograma 24 desenvolupa projectes en el camp de l’animació, a través d’un programa de tallers al voltant de la creació de joguines òptiques i la realització de curtmetratges d’animació i de caràcter experimental. Als tallers en escoles on busquen desenvolupar la creativitat dels més menuts, són els mateixos xiquets i xiquetes els que donen forma al guió, dibuixen i animen, mentre que l’equip de realitzadors es limita a coordinar el treball i ajustar l’edició final. El resultat dels seus treballs és una deliciosa barreja de frescor, llibertat i fantasia. Podeu veure una mostra a la finestra dreta.

Els tallers són transversals, parlant a tots els públics interessats en aprendre l’idioma i reflexionar sobre el llenguatge cinematogràfic a partir de l’animació d’una manera creativa i constructiva. No obstant això, les associacions creat, han permès la intervenció permanent en escoles de primària i secundària, per treballar i motivar els alumnes per desenvolupar diferents formes d’expressió, juntament amb un programa d’educació teòrica i pràctica per tal de produir un coneixement integrat en les activitats pedagògiques. Diàriament i a través dels mitjans de comunicació, ens sentim aclaparats per les imatges que ens manipulen i ens guien a una complexitat de signes i els seus significats, que emergeix per estimular els sentits a pensar i descodificar. Les màquines, que capten el món visible, són mers mecanismes que no funcionen per si sols, sense la mirada i la sensibilitat de qui per elles observa. Conscients de la importància de la formació bàsica en relació a les noves tecnologies, s’adrecen especialment a joves i menuts desfavorits que per raons geogràfiques se’ls nega l’accés a aquestes eines. El Col·lectiu busca contribuir a una millora en l’evolució de les facultats d’aprenentatge, interiorització i l’ús de les noves formes de comunicació.

http://www.fotograma24.pt.vu/

Comentaris

Leave a Reply