Setmana temàtica d’escolagavina: fes un vídeo

Posted on maig 4, 2012 
Filed Under centres, educació, video

Ja ho hem esmentat a l’apunt La dignitat del treball; la setmana vinent a escolagavina tindrà un caràcter temàtic i es treballarà a tots els nivells sobre un eix vertebrador de cinc temes: futur · poesia · economia · democràcia · sostenibilitat. Sí, és cert, cinc temes d’envergadura que llegits així poden desorientar per la magnitud de la seua profunditat i les infinites possibilitats de treball. Però precisament per això i ara de manera tan necessària, el treball es planteja per baixar a terra cadascú d’aquestos termes. Necessitem posar-los en boca, explicar-los, creuar impressions, parlar-ne. Són cinc potents motius per generar i compartir idees que ens ajuden tant a interpretar un món canviant com per esbrinar nous horitzons.

Volem que ens apropiem dels termes, els pensem, els interroguem, peuguem la volta, analitzem i interpretem. Per això nosaltres hem llançat una proposta vídeogràfica. Es tracta de realitzar un senzill vídeo d’entre 1 i 3 minuts que il·lustre qualsevol dels cinc conceptes. Tant la tècnica com la realització (indivisual, per parelles, en grup…) són totalment lliures i es poden entregar obres fins el proper 9 de maig de manera que quede temps per organitzar les peces que es projectaran el divendres 11, dia de la festa, a partir de les 19.00 h. La proposta és llançada principalment a alumnes però, per què no, també al professorat i pares i mares que vullguen explorar en les possibilitats del vídeo per il·lustrar les seues idees.

No calen produccions excesivament el·laborades. I per a mostra un botó, el vídeo que va realitzar Hèctor Palanca (2n d’eso) per il·lustrar un dels poemes claus dins l’univers poètic valencià per excel·lència. Res no m’agrada tant és el primer de la sèrie Horacianes de Vicent Andrés Estellés. Una manera molt determinada de fer poesia; altra d’il·lustrar-la frame a frame. Llanceu-vos, participeu doncs el conjunt de vídeos composarà un mosaic polifònic sobre futur · poesia · economia · democràcia · sostenibilitat.

Comentaris

One Response to “Setmana temàtica d’escolagavina: fes un vídeo”

  1. un et explosion on maig 4th, 2012 6:23 pm

    le partie est tres amusement est de pas de resort j’aime au revoir.

Leave a Reply