Trashcam

Posted on maig 6, 2012 
Filed Under fotografia

En plena voràgine de lo digital alguna força ens mou a investigar també en lo analògic. Ja tenim pel·lícula i projector de Súper8 (busquem ara lloc a València per reparar-lo) i des que vàrem descobrir el treball de les fotolateras que ens ronda fer un taller de fotografia estenopèica. Sabem que arribarà el momet de compartir-lo amb el nostre company i amic Rafa Santibáñez. I precisament lligat a la fotografia de cambra fosca, l’apunt per obrir la setmana.

Mirko Derpmann, director creatiu de l’agència Scholz & Friends, de 40 anys i Christoph Blaschke, de 39 i arquitecte, de la ciutat portuària d’Hamburg, varen pensar que seria divertit i interessant instal·lar càmeres fotogràfiques en contenidors d’escombreries. La forma dissimulada en què serien col·locades no cridaria l’atenció dels transeünts i poder captar les instantànies amb un matís natural i quotidià. Després de dissenyar les càmeres estenopèiques, nom tècnic de les cambres fosques, varen decidir proposar-li la iniciativa al departament de neteja de l’ajuntament de la ciutat. D’aquesta manera oferien als encarregats de retirar les escombreries dels carrers una activitat paral·lela al seu treball que molts d’aquests empleats públics consideren penós, tediós i rutinari. Onze empleats en varen estar interessats a prendre les fotografies donant peu al neixement de Trashcam Project. El projecte no va estar exent de dificultats; la principal poder introduir el paper fotosensible dins els contenidors. “Trobàrem la fórmula. Era un destorb haver de traslladar el contenidor de la base fins al lloc triat per fer la presa, així que vàrem decidir fer-nos amb una cambra fosca portàtil. Utilitzàrem una furgoneta estanca amb llum vermella per ficar el paper”, explica el publicista. El resulta es pot veure al compte de flickr creat.

Diu Fito Cabrales en una de les seues cançons, mai m’han interessat ni el poder ni la fortuna allò que admire són les flors que creixen al fem. I nosaltres admirem aquells que ens acosten a l’art per millorar la vida de les persones.

Comentaris

Leave a Reply