Get out of the car

Posted on maig 2, 2012 
Filed Under cinema, exposicions

Dilluns ens arribava la invitació a la inauguració de l’exposició “Ciutat total” que tindrà lloc a l’IVAM demà dijous a les 20.00 h. Segons expliquen a la web l’exposició es sosté sobre la idea que la fisonomia urbanística i l’estructura social de les ciutats ha canviat considerablement des del començament del segle. En els últims 25 anys s’ha accelerat a tot el món el procés de concentració de població en grans metròpolis que no poden ser considerades com a meres ciutats en el sentit del terme. Aquesta exposició està plantejada doncs per provocar la reflexió sobre aquests canvis transcendentals a través d’aspectes com ara la tipologia, el nomadisme, la interconnexió i la globalització.

Però llegint a la lletra menuda de la invitació, el que ens va cridar especial i cinèfila atenció és que prèviament, a les 19.30 h. del mateix dijous, es projectarà al saló d’actes el documental “Get out of the car” (Thom Andersen, 2010). La sinopsi presenta l’obra com una simfonia urbana filmada en 16 mm, composta de cartells, façanes d’edificis, fragments musicals, extractes de converses i llocs sense nom, restes de monuments culturals oblidats. Nosaltres li hem seguit el rastre a la xarxa (difícil trobar-hi fragments) i captivats per les imatges hem volgut saber més sobre Thom Andersen i la seua obra. Baix vos deixem un parell d’enllaços ben interessants per llegir i al costat una entrevista a un autor sense dubte arriscat i prop del cienma experimental. El que en definitiva ens preguntem és per què una tanca publicitària en desús ens atrau? Quina és la conexió plàstica que compartim; quin l’imaginari visual, cultural, pop, que ens ha portat en altres ocasions a fotografiar o gravar els mateixos elements? En la mostra i fins el 15 de juliol un total de 20 projeccions farciran l’abordatge cinematogràfic sobre la construcció urbana i les vivències a la ciutat.

http://www.blogsandocs.com/?p=652
http://www.blogsandocs.com/?p=648

Comentaris

Leave a Reply