Participem en Perifèries 2012

Posted on març 27, 2012 
Filed Under educació, formació

En moments com aquest és quan pensem que amb motiu podem mostrar l’orgull pel nostre treball. Hem guanyat premis, hem sigut convidats a taules rodones, a jornades educatives o a programes de ràdio però aquesta setmana donem un pas més. I tot gràcies a Francisco Rubio i Mariló Fernández del col·lectiu català La Fundició que han tingut l’amabilitat de convidar-nos a l’open-space amb títol Amb quines expectatives? Des de quines potencialitats? que coordinaran a l’encontre Perifèries 2012 que ja té lloc a València des del passat 21 i fins el proper 15 d’abril sota el genèric Fer d’una pràctica col·lectiva una experiència comuna. Nosatlres hi participarem els propers divendres 30 i dissabte 31 de març i parlem en plural perquè junt a l’administrador de 400 colps Francisco i Mariló han tingut la gran idea, i l’atreviment de proposar-ho, de que també hi participe alumnat.

En aquesta ocasió l’equip de Perifèries, junt amb Medialab-Prado, va convocar a la presentació de projectes i comunicacions per al seu desenvolupament i presentació en el Taller Seny de carrer. Perifèries 11-12 implementa una convocatòria que segueix la metodologia experimentada per Media-Lab Prado en Ciència de Barri, i que des de Perifèries denominem Seny de carrer. Esta convocatòria s’obre a les especificitats, a l’emergència i visibilización de comunitats que estan experimentant amb la producció i la distribució de coneixement a través de projectes col·lectius, contextos locals i experiències a peu de carrer. Els projectes seleccionats tenen com a objectiu fonamental, a més de l’organització i el desenvolupament del coneixement, la seua aplicació en la presa de decisions i en el redisseny de l’agenda pública, entrant en diàleg amb les polítiques urbanes, mediambientals, culturals, educatives o tecnològiques desenvolupades pels governs, i influint de manera efectiva en la configuració d’allò local i en les condicions de vida en els barris i en el carrer com a expressió d’allò per construir, allò que està succeint o per succeir.

Totes les activitats que s’integren en Perifèries 11/12, tindran lloc a la Sala Thesaurus de La Nau. Els resultats derivats d’aquestes trobades es materialitzaran en una exposició que romandrà en la mateixa sala fins al 15 d’abril inclòs. Anirem informant, de moment dir-vos que estem més que contents.

http://periferies11-12.blogspot.com.es/
http://www.lafundicio.net/?p=457
_a la web de la Universitat de València
_a la web de MediaLab Prado

Comentaris

Leave a Reply