Cinèfil.cat

Posted on març 25, 2012 
Filed Under cinema, publicacions

Els atacs a la llengua continuen a les illes o al nosre voltant més immediat. Cada vegada són més evidents les estratègies de residualització i folklorització que per a la llengua s’apliquen amb cobertura legal. Encara en aquest marc ens resulta absurd haver d’explicar-nos o justificar quan algú extranyat ens pregunta per què fem cinema o educació en valencià. Per això aplaudim l’aparició de Cinèfil.cat, una revista digital editada íntegrament en català destinada a servir d’eina de difusió de la indústria cinematogràfica en català.

La iniciativa d’aquest projecte l’emprenen un grup d’estudiants afeccionats a la crítica i la creació cinematogràfica, que sense masses pretensions volen transmetre la seua adoració cap al setè art i en la mesura del possible promoure moltes de les creacions que es realitzen al nostre territori. I així donar difusió tan a les obres més reconegudes com també el cinema de curtmetratges i obres menors. Cinèfil.cat està totalment obert a noves idees, crítiques i persones que vulguen ajudar. Funciona d’una manera totalment cooperativa entre tots els que en formen part per part d’arribar, dia rere dia, a realitzar una millor cobertura en tots els àmbits. Després de la posada en marxa de la web volen obrir un espai de debat i reflexió, obertura a noves comprensions de l’art per excel·lència i generar un indret on hi puguen confluir creadors i amants, observadors i transformadors, i créixer junts per formar un espai de reflexió pública ben necessari en aquests temps de plasticitats.

Nosaltres voldríem una revista de cinema de tot el món i de tots els temps en català, però els de cinèfil.cat donen un primer i necessari pas.

http://www.cinefil.cat/

Comentaris

One Response to “Cinèfil.cat”

  1. ijidxn on agost 2nd, 2012 8:59 am

    ehnowyr

Leave a Reply