Laia a l’institut de les meravelles

Posted on febrer 16, 2012 
Filed Under alumnat, centres, cinema, educació

Fa poc més d’un any, el 19 de gener de 2011, li dedicàvem un apunt al Cineclub de l’IES Pere Arques de Cocentaina. Aquell apunt el començàvem amb la següent frase: Les possibilitats de la xarxa són insodables i quan menys t’ho esperes bota la grata sorpresa. I ves per on, un any després podríem haver començat aquest de la mateixa manera. Ho expliquem. L’altre dia Ferran Alexandre, magnífic mestre de música de l’escolagavina, ens comentava que havia pensat en gravar un lip-dub a l’escola. Nosaltres li vàrem oferir l’ajut necessari però també li comentàrem que pot ser el lip-dub és ja un format ‘cremat’. Se n’han vist molts a la xarxa. Així que li suggeriem que pot ser caldria pensar en altre format o tipus de proposta. I sigué comentar-ho i rebre d’immediat un mail de Josep Alcover, professor de música a l’IES Pare Arques de Cocentaina i un dels coordinadors del projecte Com sona l’eso.

Josep ens ha donat l’oportunitat de conéixer el magnífic treball Laia a l’institut de les meravelles una pel·lícula musical, migmetratge, que han fet des del departament de música de l’IES Pare Arques coordinats per ell. Laia és una alumna de batxillerat que descobreix que un institut pot amagar molts secrets, i que algun d’ells et pot canviar la vida per sempre… El projecte ha estat realitzat pels alumnes de l’optativa de 1r de Batxillerat “Patrimoni Musical Valencià”, però comptant amb la col·laboració tant dels alumnes i professors de l’institut, com d’alumnes del col·legi El Bosco, també de Cocentaina. Musicalment, tota la banda sonora està basada en el primer disc del grup alcoià Arthur Caravan. En començar el projecte, es posaren en contacte amb ells i els demanàrem si els podíen passar la música de tot el disc sense la veu del cantant. Després en un enginyos treball d’adaptació les canviaren de lletra per adaptar-les al guió de la pel·lícula. Totes aquestes cançons són cantades pels mateixos alumnes que actuen a la pel·lícula, en un impressionant treball de d’esforç i superació per part de tots els alumnes participants. Les coreografies del musical van ser pensades i treballades per tot el grup basant-se en escenes de pel·lícules musicals més o menys conegudes: a partir d’aquestes coreografies, entre tots varen crear els seus propis moviments de ball.

Com podeu imaginar la satisfacció aconseguida per tots i totes els implicats en la producció és ben elevada, i per nosaltres aquesta casualitat de segur que ens ha de resultar engrescadora i inspiradora.

http://www.alesiarrels.blogspot.com/2011/10/laia-linsttut-de-les-meravelles-al.html

Comentaris

One Response to “Laia a l’institut de les meravelles”

  1. Francesc J. Lopez on febrer 17th, 2012 12:17 am

    Un treball extraordinari. Moltes felicitats per la feina i pels resultats. Així es fa escola, així aprenem millor tots.
    400 colps, gracies també per mostrar-nos-el.

Leave a Reply