Alberto Korda

Posted on setembre 28, 2008 
Filed Under fotografia

Diumenge passat estiguérem a punt de publicar en lloc del post sobre Henri Cartier-Bresson, altre sobre Alberto Korda. La idea era, aprofitant la conjuntura de la recent mort d’Humberto Solás (no deixeu de veure l’entrevista publicada més avall) i l’estrena de Che, el argentino”, (Steven Soderbergh, 2008) portar a 400 colps al responsable d’una fotografia la qual es va convertir en una de les imatges amb més poder iconogràfic de tots els temps. Finalment optàrem per Cartier-Bresson, del qual ja teniem el post preparat, deixant a Korda per altra ocasió. Però ves per on que ara les circunstàncies ens conviden de nou a portar ací aquest professional versàtil en la cultura cubana que va ser Korda. I és que l’editorial La Fàbrica acaba de publicar el llibre Korda. Conocido desconocido. Avui, per no fer més extens l’apunt, aprofitarem el video que resulta ben il·lustratiu. De l’editorial en parlarem en altra ocasió, especialment per fer una ullada a OjodePez revsita de fotografia documental i una de les seues publicacions més interessants.

http://www.lafabrica.com/index.php?id_documento=112

Comentaris

Leave a Reply