Olive: tot un llargmetratge amb mòbil

Posted on febrer 12, 2012 
Filed Under cinema

Ja sabeu que estem en fase de preparació de la 18ª edició de l’eacn · escola d’activitats culturals a la naturalesa. Més endavant contarem alguna cosa i si més no, sempre fem el resum del que ha estat l’activitat. Ara vos avancem que en aquesta nova edició d’hivern contarem amb la col·laboració de la realitzadora galega Susana Rey. Junt a d’ella plantejarem als alumnes una proposta de treball al voltant del tema de la sostenibilitat. La idea és traslladar el concepte també a la realització audiovisual; pensar com amb els recursos justos podem obtenir bons resultats per interés i satisfacció. I l’ús dels dispositius mòbils com a eines de realització esdevé el gran recurs. Ja mirem material a la xarxa que servisca per il·lustrar aquestes idees o que ens permeta reflexionar i debatre si s’adequa a la premisa de la sostenibilitat. I és en aquest moment que donem amb Olive.

Olive és el primer llargmetratge realitzat 100% amb un telèfon mòbil. Cal aclarir que no només es va fer amb aquest dispositiu. Diferents recursos tècnics com un adaptador de lent de 35mm fabricat per encaixar al telèfon facilitaren millorar en alguns paràmetres com la profunditat de camp i la lluminositat. Però bo, en definitiva està enregistrada amb un Nokia N8. Ha estat dirigida per Hooman Khalili i finançada per Bill O’Keefe i per Chris Kelly, l’excap de Privacitat de Facebook. El cost de producció va ascendir al mig milió de dòlars contant amb el protagonisme de Gena Rowlands i Randi Zukerberg, germana de Mark Zukerberg (fundador de Facebook). El disseny de so va ser realitzat per Skywalker Sound i tracta d’una xiqueta que transforma les vides de tres persones sense parlar una sola paraula. Al vídeo podeu veure el making-of.

http://www.olivethemovie.com/

Comentaris

One Response to “Olive: tot un llargmetratge amb mòbil”

  1. mteocnya on juliol 29th, 2012 4:14 am

    tmkgjo

Leave a Reply