Cinema Jove: Elx i València

Posted on gener 30, 2012 
Filed Under centres, cinema, festivals

A punt de terminar el primer mes de 2012 estem de nou atents a les noves convocatòries dels festivals que compten amb secció per a produccions escolars.

Fins al pròxim 9 de març està oberta la convocatòria per participar en la XV Mostra de Cinema Jove d’Elx, que se celebrarà del 17 al 21 d’abril a Elx organitzada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament. Les obres amb les quals poden concórrer han d’haver estat produïdes amb posterioritat a 2010, no han de sobrepassar els 15 minuts de durada (incloent títols de crèdit), han d’haver estat gravades originalment en vídeo, i no han d’haver estat estrenades en el terme municipal d’Elx abans de la Mostra.

D’altra banda també és oberta ja la convocatòria per participar a la propera edició de Cinema Jove i a la seua Trobada Audiovisual de Joves que tindran lloc del 15 al 22 de juny. A la Trobada poden participar els grups de joves de fins a 22 anys d’edat, que residisquen a l’Estat espanyol i que pertanyen a centres educatius, d’EPA, associacions juvenils, tallers d’imatge, etc. Ja sabeu que s’estableixen tres categories, A: fins a 12 anys (alumnes de Infantil i de Primària); B: de 13 a 20 anys (alumnes de l‘ESO i de Batxillerat) i C: de 16 a 22 anys (alumnes de Cicles Formatius d’Imatge, d’altres centres de formació i d’ associacions juvenils). La durada màxima també serà de 15 minuts, inclosos els títols de crèdits. Els participants hauran de presentar la seua inscripció, mitjançant la nostra pàgina Web, fins el 15 de abril de l’any 2012.

Per saber amb més concreció les bases (condicions tècniques, especificacions…) consulteu les webs dels respectius festivals.

http://www.joveselx.es/
http://www.cinemajove.com/

Comentaris

7 Responses to “Cinema Jove: Elx i València”

 1. admin on gener 30th, 2012 6:02 pm

  Comentari de Pilar ALfonso (IES Faustí Barberà, Alaquàs):

  Com tots sabeu, molts centres públics ens estem mobilitzant contra el Decret de les retallades en Educació. Una de les (re)accions proposades és la suspensió de les activitats extraescolars que solíem realitzar. Al meu parer, la participació en festivals, concursos, premis és una d’aquestes activitats extraescolars. Així que –si l’administrador de “400 colps” m’ho permet– voldria aprofitar aquest apunt i aquest comentari per invitar els companys responsables de la producció audiovisual als centres a plantejar-se la qüestió. Jo, per exemple, he decidit no participar de moment en cap festival. Si hi ha més gent que pense com jo, no només podríem no presentar-nos. A més a més, podríem preparar algun text que explique perquè ho fem.
  Acció>Reacció!! Si no hi estiu d’acord, us agrairia moltíssim que m’explicareu les vostres raons.

 2. admin on gener 30th, 2012 6:05 pm
 3. Paco Raga on gener 30th, 2012 10:38 pm

  Hola, Jordi. Hola Pilar. Hola a tots i totes:
  Jo! Jo sóc un dels que no hi està d’acord. No és que la supresió d’extraescolars em semble en sí una mala mesura de pressió. He debatut amb molta gent, i n’hi ha aspectes interessants. Però no m’han convençut. No és, ni de lluny, millor que la revonversió d’aquestes activitats en una altra cosa. L’explicació és llarga i no cabria si no és en més espai que el apunt mateix al qual responem. Provaré a ser breu. a) És una política de “terra cremada”, que si bé ens val de contraofensiva, ens deixarà en mig d’un descampat. b) És una mesura que toca l’essència dels projectes educatius (els nostres vertaders plans no són eixos). c) La cancel·lació de totes les reserves d’eixides, teatres, actuacions… causa un greu dany als amics del teatre, als conta-contes, etc. Víctimes per duplicat de l’Administració, moltes companyies no suportaran massa més aquesta desfeta econòmica i desapareixeran. d) L’acció repercuteix en la pèrdua de qualitat de l’educació dels nostres alumnes, ja mermada. e) Igualment, en la pèrdua de dinamisme de la vida dels nostres Centres, convertits merament en centres d’estudis (que és com ho vol l’Administració). f)Perdem l’oportunitat d’utilitzar aquestes activitats en favor de l’escola, reivindicativament (per exemple: TOTES les pel·lís de “Cine Joven”, podrien anar sobre el tema ‘Retallades’). Bé, disculpeu-me, ja sabia jo que sense voler m’allargaria. Així que ja talle. El debat està ahí. I si algú té arguments que repliquen ben bé tots i cadascun dels meus, els escoltaré amb gust. De segur que, tot plegat, serem capaços de superar-nos! Una abraçada.

 4. admin on gener 31st, 2012 11:16 am

  Pilar ALfonso comenta novament:

  Hola, de nou!!! Breument:

  1.Ben curiós! El debat, en el cas concret de la producció audiovisual, ens porta a una ja vella polèmica. Si la producció audiovisual està incardinada en una assignatura deixa de ser “extraescolar” (Quina paraula!) Vull dir que jo no parlava de deixar de produir, sinó de no participar en festivals.És una mesura que els alumnes poden entendre i fins i tot compartir.

  2. En general, crec que els teus arguments són correctes i s’han de tenir en compte, tanmateix estem parlant de supressió TEMPORAL com a mesura de pressió i com a VISIBILITZACIÓ del nostre treball més enllà de l’horari escolar (i, en molts casos, de l’horari laboral que amb tanta desconsideració es qüestiona constanment).

  3. Des d’ara, començo a pensar en la teua proposta: tots els curts sobre les retallades. Passa-ho! Passa la proposta! I pensem-la.

 5. Paco Raga on gener 31st, 2012 1:42 pm

  Si, Pilar. És clar que no parlava de deixar de fer les àrees curriculars (no són extraescolars!) sinò de, per exemple en el nostre cas, no anar a l’EACN, o no participar amb el taller de teatre a la Mostra de Torrent, etc. I això sí és extraescolar. Tenim ben entés que la mesura és temporal (ho he debatut ja amb tants i tants…), quan dic descampat em referesc precisament a que un cop retirem la mesura, l’Administració seguirà en les mans que està, però moltes coses interessants hauran mort. Conec grups i gent i projectes que s’estan marcint. Va per dies, creieu-me. On estaran quan tornem? Quant a la proposta, amplifiquem-la com més millor.
  Una jove lectora assenyala en unbloceducat, a propòsit del tema: “No podem exigir qualitat si la deixem de banda. Coherència!” Possiblement la solució siga revisar, comunicar i fer VISIBLE en els mitjans de comunicació, la congruència de les mesures adoptades, comptant sempre amb els pares i els propis alumnes. Hem de fer boicots brutals, però pense més en allò dels diners, dels bancs, de l’aeroport, etc. Una abraçada! ;-)

 6. Com sona l’eso : 400 colps on febrer 7th, 2012 9:53 am

  [...] motiu de l’apunt sobre la convocatòria de Cinema Jove i via els comentaris, es va iniciar una serena i necessària [...]

 7. ubmwsky on agost 1st, 2012 4:09 am

  bhoosm

Leave a Reply