Star Wars Uncut

Posted on gener 24, 2012 
Filed Under cinema, video

Fa poc més d’un parell d’anys, Casey Pugh (27 anys, extreballador de Vimeo) i Jamie Wilkinson van tenir una ambiciosa i original idea: versionejar Star Wars – Episode IV: A New Hope amb ajuda de qui s’oferís a la xarxa en un clar exponent del fenòmen anomenat crowd-sourcing, estratègia de creació col·laborativa a través d’internet. Per al muntatge la pel·lícula es va fraccionar en 473 segments de 15 segons cadascú i es va demanar als usuaris i fans de la saga que triaren qualsevol d’eixos moments i gravaren la seua adaptació mantenint-se fidels a la narrativa i la història originals. La resposta de la xarxa sigué massiva i entusiasta de manera que de cada fragment es varen rebre diverses propostes de diferents usuaris. És per això que els responsables de la producció varen crear un programa d’ordinador per reproduir automàticament el fragment de més audiència de cada escena i que recopila les escenes sobre la marxa, de manera que la pel·lícula pot canviar en temps real en funció de les qualificacions dels usuaris.

El projecte, que comptà amb el beneplàcit del propi George Lucas, va ser guardonat el 2010 amb el Premi Emmy al millor medi interactiu internet-ficció. Ara per fi i després que els seus creadors ho anunciaren recentment a twitter, ja és pot veure el resultat a la web del projecte o a You-Tube. Més de dues hores en les quals podem veure escenes de tot tipus, animació per ordenador, stop-motion amb Lego, recreacions en cartró, actors no professionals… en un evident exemple de que la xarxa ha modificat radicalment els paràmetres del consum i la producció audiovisual. Que la força vos acompanye!

http://www.starwarsuncut.com/

Comentaris

Leave a Reply